Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Muž (†56) zavraždil manželku a zakopal ji na zahradě: 3 roky nikdo nic netušil!

Autor: fik - 
18. srpna 2023
11:30

Stuart Williamson koncem roku 2018 zavraždil svou partnerku Diane Douglesovou. Ubil ji polenem. Její tělo poté zakopal v zahradě u domu a na sociálních sítích sdílel fotky, na kterých se radostně usmívá. Rodině a úřadům následně 3 roky o úmrtí své ženy lhal, aby mohl pobírat její důchod a sociální dávky, které potom utrácel za luxusní dovolené v tropech. Vrah se ve vyšetřovací cele zabil. 

Koncem roku 2018 se v anglickém Coltonu udála vražda, o které však nikdo netušil. Stuart Williamson zabil svou partnerku Diane Douglesovou, která trpěla Huntingtonovou chorobou - dědičnou nemocí. Řekl, že je možné, že ji ubil polenem, ale samotný akt si nepamatuje. 

Tělo poté pohřbil v mělkém hrobě na zahradě jejich pronajatého statku. Po tomto hrozivém aktu se na jeho sociálních sítích objevily děsivé fotky, na kterých se spokojeně šklebí, kouří doutníky, nebo lenoší na pláži.

Následně dlouhé 3 roky klamal rodinu zesnulé i úřady o smrti své manželky, aby mohl pobírat její důchod a sociální dávky. Za tyto peníze jezdil na drahé dovolené a tvrdil, že je šťastně v důchodu. 

V roce 2021 ale příbuzní Diany začali mít jistá podezření a policii ženu nahlásili jako pohřešovanou. V listopadu téhož roku policisté Williamsona zadrželi. O měsíc později ve vyšetřovací cele spáchal sebevraždu.

„Mezi lety 2018 a 2021 nás Stuart vedl k přesvědčení, že je Diane naživu a zdravá. Používal Dianin mobil k odesílání zpráv rodině, zejména o Vánocích a narozeninách, domlouval si schůzky a na poslední chvíli je rušil,“ vypověděla zdrcená rodina pro The Sun. 

Stuart pracoval jako pečovatel v Národní zdravotní službě. „Byl to narcistický sociopat s velmi velkým egem. Nikdy se mi nelíbilo, když ho někdo k něčemu vyzýval. Svými pacienty naprosto opovrhoval a nechtěl s nimi mít nic společného,“ svěřil se jeden z bývalých spolupracovníků vraha. 

„Několikrát Diane opustil kvůli jiným ženám a obecně byl známý jako sukničkář. Nechápu, proč se k němu Diane stále vracela,“ řekla bývalá kolegyně zesnulé. Ostatní známí ženu popisují jako tichou, oddanou a starostlivou. 

 

Video  Pražští kriminalisté pátrají po totožnosti muže, který za bílého dne napadl a oloupil o mobilní telefon dvaadvacetiletého mladíka. (6. srpna, Stodůlky)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

XLADI ( 19. srpna 2023 07:18 )

No asi chyběla když ji nahlásili mako pohřešovanou. Ale trvalo jim to 3 roky než jim to došlo. Nikdo nezmizí jen tak. Leda by ji dali do ochrany svědků.

lunatic ( 19. srpna 2023 07:17 )

U fotek by měl autor přidat popisky - to aby bylo zcela zřejmé, kdo je manžel a kdo naopak - manželka

bre-burda ( 18. srpna 2023 15:37 )

Asi to byla taková semetrika, že nikomu nechyběla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání