Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tragédie v Číně: Střecha tělocvičny zavalila děti, 11 z nich zemřelo!

Autor: ČTK - 
24. července 2023
10:08

Jedenáct obětí si v neděli vyžádalo zřícení střechy tělocvičny na severovýchodě Číny. Zemřely zejména dívky, které v době neštěstí v tělocvičně hrály netball, sport podobný basketballu. První zprávy agentury Nová Čína hovořily o devíti obětech a dvou pohřešovaných, agentura Reuters později bilanci navýšila na 11 mrtvých.

Podle předběžného vyšetřování za neštěstí mohlo přetížení střechy materiálem, který tam dali dělníci pracující na stavbě nedaleké nové budovy. Perlit saje vodu a tím násobně zvyšuje svůj objem i váhu. V tomto regionu i dalších částech Číny v posledních dnech silně prší, což se podepsalo i na váze stavebního materiálu odloženého na střeše sportoviště, píše Reuters s odkazem na čínskou agenturu.

Policie už má ve vazbě lidi ze stavební firmy odpovědné za průběh prací.

Neštěstí se stalo v provincii Chej-lung-ťiang v neděli odpoledne, když bylo v tělocvičně 19 lidí. Čtyřem se podařilo utéct a 15 zůstalo uvězněno. Tři z nich záchranáři našli už bez známek života, dalších šest lidí zemřelo později na následky zranění. Věk obětí agentura neuvedla.

Rodiče pohřešovaných dětí si stěžují, že s nimi úřady nekomunikují, píše BBC News. „Tvrdí mi, že moje dcera zemřela, že už ji nikdy neuvidím. Všechny děti ale měly tváře pokryté bahnem a krví, když je posílali do nemocnice. Prosil jsem, ať mě nechají identifikovat mé dítě. Co když to není mé dítě?“ uvedl jeden z rodičů hráčky volejbalu, která podle něj byla v té době na sportovišti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání