Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Tunisku zadrželi Češku: Podezřívají ji kvůli úmrtí jejího manžela (†60)?

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
22. července 2023
14:34
Autor: pma, ČTK - 
21. července 2023
19:51

Tento týden byla v Tunisku podle pátečních informací CNN Prima NEWS policií zadržena česká občanka. Důvodem je podezření, že zabila svého manžela (†60). Informaci Blesku potvrdil mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake. Žena měla svého partnera najít v hotelovém pokoji v Monastiru bez známek života. 

„Můžeme potvrdit, že byla v Tunisku zadržena česká občanka v souvislosti s úmrtím českého občana. Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány,“ uvedl na dotaz Blesku v pátek večer mluvčí.

K tragédii mělo podle televize CNN Prima NEWS dojít tento týden v tuniském pobřežním městě Monastir. Žena tam údajně našla v hotelovém pokoji svého manžela bez známek života. Podle televize se jedná o šedesátiletého muže z Ostravy. 

Krátce nato manželku zesnulého zadržela tuniská policie.

To, jak policie případ bude klasifikovat, Drake odmítl komentovat. „My tu informaci máme, ale bohužel se k tomu nemůžeme blíže vyjadřovat,“ dodal mluvčí.

CNN Prima News se ozvala neteř zadržené ženy. Příbuzná je ze vzniklé situace nešťastná. „Určitě bychom potřebovali zjistit bližší informace. Celý den jsem obvolávala naši ambasádu v Tunisku. Nicméně podrobnější informace nám vůbec neřekli," vyjádřila se neteř. 

Ta prý vůbec neví, jakým způsobem k zatčení došlo či co bylo prokázáno pitvou. „Nyní potřebujeme zjistit informace a vyhledat nějakou pomoc, protože teta by tohle svému manželovi neudělala,“ uvedla příbuzná zadržené Češky. 

Za pár dní uplyne deset let od tragédie, která se 30. července 2013 odehrála v egyptské Hurgádě. V hotelovém pokoji byla nalezená šestatřicetiletá Monika Kramná a její osmiletá dcera Klárka, obě bez známek života. 

Podle obžaloby měl Petr Kramný (44) manželku a dceru zavraždit elektrickým proudem. Chtěl tak údajně nadobro vyřešit dlouhodobé spory v rodině. Kramný byl v roce 2016 za vraždu své manželky a dcery odsouzen k 28 letům vězení. Senát Krajského soudu v Ostravě v únoru tohoto roku zamítl návrh na obnovu řízení. Nebyly prý předloženy nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.

 

 

naidka ( 22. července 2023 09:28 )

Jestli je nevinná, tak ji mezi těmi divochy čeká pravé peklo.

verka1 ( 22. července 2023 09:25 )

Žádné informace ještě nejsou jen úmrtí a zadržena podezřená.

Jiří Zvěřina ( 22. července 2023 08:23 )

Kolik je té Češce asi let???

Mr MRD ( 22. července 2023 04:53 )

Jsi na zabití!

clarabella ( 21. července 2023 21:44 )

Kolik je té české občance roků?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání