Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drogový boss se chlubil luxusním životem: Policistům uprchl ve vrtulníku!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: rc - 
11. července 2023
13:04

Bohatstvím se rád na sociálních sítích chlubil Brazilec Antônio Mota, který je známý pod přezdívkou „Don“. Třicetiletý muž podle místních médií patří mezi nejvlivnější drogové dealery v zemi. Právě na něj si koncem června posvítila brazilská policie a provedla zátah na jeho farmě. Drogový boss ale policistům pláchl takřka před nosem. K útěku z farmy použil vrtulník.

Majetný Brazilec na sociálních sítích publikoval snímky, na nichž si užívá na luxusních jachtách. Chlubil se, jak létá soukromými tryskáči a utrácí za oblečení od světově známých značek. Obzvlášť se rád kasal drahými hodinkami. Mota prý dokonce zaplatil dvěma prostitutkám více než 142 tisíc Kč, aby s ním strávily víkend. Svému švagrovi navíc koupil luxusní auto za víc než 1,7 milionu Kč.

Podle informací deníku Daily Mail jeho rodina zbohatla na pašování drog. Mota, který je známý jako „Don“, patří mezi nejvlivnější drogové dealery v zemi a kontroluje obchod na hranicích mezi Brazílii a Paraguayí. Jeho rodina prý provozuje obchod s drogami v regionu už dlouhých 25 let. „Rodina Moto je v pohraniční velmi, velmi dobře známá,“ potvrdil místní novinář Cândido Figueiredo.

Strážci zákona Motu obvinili z obchodu s drogami a pro mladého drogového bosse si 30. června přišla brazilská policie, která provedla razii na farmě poblíž města Pedro Juan Caballero. Nicméně Mota stihl uprchnout. Z farmy jej odvezl vrtulník. Jeho bodyguard Luri da Silva uvedl, že jej někdo před policejní razií varoval. Spolu s Motou uprchli i jeho tři další bodyguardi, žoldáci, kteří bojovali v rusko-ukrajinské válce či izralesko-palestinském konfliktu.  

Video  Smutný pohled na narkomanku Katku Bradáčovou (46)  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání