Daniel Nekonečný měl pověst bonvivána, který si umí života jaksepatří užívat. Jeho koncerty připomínaly spíše divoký brazilský karneval, se spoustou třpytek, flitrů, barevných peříček, květin a ohňostrojů, a svou neutuchající energii tu a tam podpořil i látkami trochu nelegálními. Když celou Českou republiku zasáhla tragická informace o jeho smrti, k níž došlo v koupelně jeho pronajatého domku v Řeporyjích, mnozí uvažovali, zda právě drogy nebo nadměrná slabost pro alkohol nemohou mít na jeho předčasném konci svůj podíl.

Jeden z taxikářů, co ho často vozil, například po jeho skonu odhalil, že „dával naprosto minimální dýška, šňupal vzadu koks, trousil po sedačkách desítky třpytek, flitrů a korálků, zamořoval vzduch robustními vůněmi svých 'maharadžovských' voňavek (o nichž tvrdil, že když jimi vyvoní můj taxík, tak mi každá žena okamžitě podlehne)“.

Jenže jak Blesku prozradila Danova životní partnerka Zuzana Kardová (62), příčinou jeho smrti bylo něco docela jiného - neléčený zvýšený krevní tlak, následný infarkt a otok srdce a mozku.

„Testy na toxikologii byly negativní,“ zdůraznila Kardová, která společně se zpěvákem jednu dobu vychovávala svou dceru Terezu (33). Ačkoliv v době zpěvákovy smrti s ním Kardová už pět let nežila, těch 19 roků, co spolu byli, nikdy úplně za hlavu nehodili. I nadále zůstali přáteli a Kardová byla jedním z mála lidí, s nimiž komunikoval - další byl například jeho manažer. Přesto však slavný showman zemřel sám. Jeho mrtvé tělo leželo ve vaně po dlouhé tři dny, než jej někdo našel... „On nikoho, kdo by se o něj staral, neměl,“ prozradila Kardová.

Nekonečný podle ní vůbec netušil, že by měl řešit svůj vysoký tlak - přestože se tu a tam necítil po zdravotní stránce zrovna nejlépe, na svých energických vystoupeních, která předtím zvládal levou zadní, se náhle často zadýchával... „Občas si stěžoval, že má infarktové stavy, ale přičítal to únavě z vystoupení a také epilepsii, se kterou se léčil. V domě jsem našla lék, který bral na epilepsii. Na vysoký tlak tam nic nebylo. A ani nikdy neříkal, že by se s tím léčil. Kdyby to věděl, tak by tady s námi pořád byl,“ domnívala se Kardová.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Dana Nekonečného: Oslava místo pohřbu archiv Blesku

Pohřeb, který mu pak jeho expartnerka společně s jeho sestrou Lenkou dopřála, nebyl ani tak smuteční tryznou jako spíše oslavou jeho života. Nechyběly tanečnice, ohňostroje ani známé tváře, například zpěvačka Ilona Csáková (52), kouzelník Pavel Kožíšek (52), moderátorka Lejla Abbasová (43), mim a bavič Václav Upír Krejčí (67) či zpěvačka Eva Pilarová (†80), se kterou Nekonečného pojilo dlouholeté přátelství. Vedle té byl pak Nekonečný pohřben - stylově ve zlaté urně, jelikož zlatou a žlutou barvu zpěvák miloval.

„Měla jsem svou půlku popelu doma. Druhou polovinu si odvezla Danova sestra na Moravu. Pořád jsem si lámala hlavu, jestli popel vysypat v Thajsku do moře, nebo zda ho mám pohřbít v Česku,“ svěřila se Kardová. Když ale vdovec po Pilarové Jan Kolomazník (71) nechal své ženě udělat hrob naproti Karlu Gottovi (†80), bylo rozhodnuto. Později však musely být ostatky Nekonečného přesunuty na jiné místo. Fanoušci mu nosili k hrobu příliš mnoho všelijakých dárečků a nebylo na ně zde dost místa...

Fotogalerie
61 fotografií