V sobotu 31. května roku 2003 bylo krásné počasí, čehož Vladimír Tesařík využil k projížďce na kole. Večer ho čekalo představení v muzikálu Galileo, kde účinkoval společně se svým starším bratrem Richardem (77). Jenže bohužel k tomu již nedošlo. Odpoledne, v okamžiku, kdy se Vladimír vracel z vyjížďky domů, došlo v pražské Stromovce k tragické události. Z nezjištěných příčin spadl z kola.

Nikoho nenapadlo, že je jeho stav vážný. Stačil ještě zatelefonovat manželce, mluvil i s bratrem Richardem. „Vím, že s ním po pádu z kola mluvili ještě z divadla. Aby si nedělal starosti, že za něj náhradu seženou,“ vzpomínal s odstupem času Richard. „Brali jsme to tak, že bude mít jen zlomenou klíční kost.“ Jenže bohužel, jeho zranění bylo mnohem vážnější. Vladimír totiž neměl helmu - a to se mu stalo osudným. Již v sanitce upadl do kómatu.

Video
Video se připravuje ...

Richard Tesařík: Stal se z něj učitel! Lucija Veselá, Elmer Carvalho

Muzikant byl převezen do střešovické nemocnice a dalších devět dní ho lékaři udržovali v umělém spánku. Během pobytu v nemocnici se jeho stav postupně zhoršoval, dokonce musel být dvakrát resuscitovaný. „Devět dní byl v umělém spánku, v té době jsme zkoušeli i alternativní medicínu. Léčitel Jukl mi sice sdělil, že je to špatné, ale poradil mi nějakou akupresuru,“ vzpomínal Richard.

Zázrak pomocí techniky založené na konceptu životní energie, která proudí „meridiány“ v těle, co se musí příslušně stisknout, se ale nekonal. „Zkoušel jsem to, snažil se ho oživit, a když jsem se po dvou hodinách vracel zase do nemocnice, abych pokračoval, vysunul vrátný ruku z okénka a kondoloval mi. To jsem nečekal,“ přiznal Richard. 9. června roku 2003 se skvělý muzikant, skladatel a spoluzakladatel skupiny Yo Yo Band odebral na věčnost.

Fotogalerie
66 fotografií