„Moje žena se tady narodila, byl to dům jejích rodičů. Když pak moje tchyně zemřela, dům jsme za přispění i finanční pomoci syna zrekonstruovali a všichni společně jsme se sem nastěhovali. Respektive syn s rodinou tu bydlel dřív, my s manželkou jsme se nastěhovali zhruba tři měsíce po rekonstrukci,“ prozradil Blesku historii dvoupatrového rodinného domu Richard Tesařík. Současný stav ale nebude trvat dlouho. Richardův syn totiž staví vlastní dům, kam se po dokončení hodlá přesunout. Volné nicméně přízemní patro nezůstane dlouho. „My s manželkou se potom přesuneme dolů a nahoře to bude k pronajmutí,“ svěřil lídr kapely Yo Yo Band s tím, že zatím je tenhle plán písní budoucnosti. Oblíbenou částí domu, kde Richard Tesařík rád tráví čas, je kout s pianem ložnici. „Hraju tam a hlavně zpívám.“

„Musím si zpívat, jelikož jsem už starý jako Metuzalém a hlasivky jsou sval, který je třeba trénovat. Zatím je to dobrý, zatím držím. A pak je moje oblíbené místo samozřejmě taky u televize,“ zavtipkoval Richard Tesařík, který kromě předávání radosti fanouškům z jevišť a pódií, už nějakou dobu předává hudební zkušenosti studentům konzervatoře. Dalším místem, kde lídr Yo Yo Bandu rád posedí, pokud to tedy počasí dovolí, je prostorná terasa. „V létě tu prosedím celé dny. Teď si sem jdu jen vykouřit doutníček, nebo dát panáčka,“ přiznal Blesku drobné neřesti pán domu s tím, že terasa je v létě obsazená celou rodinou při společném grilování. „Gril máme i dole na zahradě u dolního bytu. Nahoře jsem grilmasterem já, dole je to můj syn,“ svěřil Richard, jak to mají u Tesaříků spravedlivě rozdělené.

Co se domácích prací týče, dobrovolně Richard Tesařík žádné nevyhledává. Jedna je ale přece jen jeho oblíbenou a je to do jisté míry pozůstatkem let už nějakou dobu minulých. Ne každý to ví, ale byly časy, kdy se Tesařík živil mytím oken. A přestože už za to neinkasuje peníze, domácí okna myje v podstatě výhradně on. „Dolů k synovi nechodím, ale u nás v bytě myju většinu oken. Některá z našich oken občas umyje manželka, ona se s tím ale podle mě zbytečně patlá. Rozhodně se vždycky postarám o naše rohová šestidílná okna. Naštěstí v nich nemáme ventilace a nejsou moc velká, tak to mám za chvíli,“ svěřil Richard Tesařík, čím přispívá k domácí pohodě. Nadcházející dny by ale zpěvák rád věnoval koncertování. Od konce března by se měl zase naplno pustit do vystupování s Yo Yo Bandem. Po nucené pauze způsobené koronavirovou pandemií se Richardovi opět plní diář. 

VIDEO: Slavní z domu zpívají koledy! Machálková, Šoralová a podnapilý Tesařík!  

Video
Video se připravuje ...

Slavní z domu zpívají koledy! Machálková, Šoralová a podnapilý Tesařík! Redakce Blesk

Fotogalerie
63 fotografií