Život Austina Majorse, někdejší dětské filmové hvězdy, vyhasl v sobotu 11. února v pouhých 27 letech - podle všeho se předávkoval fentanylem. Přitom před lety platil mezi vyhledávané herce - na televizních obrazovkách zářil od od svých tří let, zahrál si totiž v seriálu Policie New York roli Thea Sipowicze, malého synka detektiva Andyho Sipowicze. Diváci jej vídali dlouhých pět sezon. Objevil se i v seriálech Jak jsem poznal vaši matku, Námořní vyšetřovací službaAmerický tátaZoufalé manželky či Pohotovost.

Za svůj talent byl i oceňovaný - v roce 2002 získal Young Artists Award za nejlepší výkon v televizním seriálu, tedy za výše zmiňovanou Policii New York. Získal i nominaci na dabingovou cenu za namluvení postavy malého Jima Hawkinse z animované pohádky společnosti Disney Planeta pokladů. Byl úspěšný i jako student, podle IMDB dokonce ve škole přeskočil jeden ročník. Po maturitě nastoupil v roce 2013 na University of Southern California, obor filmová produkce, a školu úspěšně dokončil.

Poslední film, ve kterém si Majors zahrál, bylo Vánoční štěstí v roce 2007, poslední seriálovou roli, i když malinkou, si střihnul v roce 2009. Poté zmizel z veřejného života... až později se ukázalo, že několik posledních letech žil v zařízení pro bezdomovce v centru Los Angeles. A tam také zesnul - po požití příliš velkého množství drogy, co může být až 50x silnější než heroin a 100x silnější než morfin. Zprávu o jeho smrti potvrdila i Austinova mladší sestra Kali (23), která je rovněž herečkou, a společně s Austinem se nejednou postavila před kameru.

„Je to pro mě stále tak neskutečné. Bylo mu pouhých 27 let a měl před sebou ještě celý život,“ uvedla podle serveru Variety zničeně. Rodina na něj podle TMZ.com vzpomíná jako na „milujícího, umělecky založeného, skvělého a laskavého člověka, jenž měl ze své herecké kariéry radost a byl na ni hrdý.“ A stejně tak prý hrdí na něj budou i členové jeho rodiny. Na skon mladého muže reagovali také fanoušci i kolegové - společnou fotografii z natáčení Námořní vyšetřovací hlídky sdílel na sociálních sítích herec Mark Harmon (71). 

 

Video
Video se připravuje ...

Pavla Beretová: Vést chlapský policejní tým je pro mě nový průzkum Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
28 fotografií