Nikdo nesměl vědět, že Přemek Podlaha umírá! Manželka Kateřina Kalendová (71) dělala s jeho pobytem ve zdravotnickém zařízení velké tajnosti. Moderátor stižený rakovinou slinivky a metastázemi v celém těle v něm strávil poslední týden. Na dveřích pokoje v čerčanském hospici muselo být uvedené falešné jméno. „Paní Kalendová nechala napsat na dveře jméno Jan Novák a nikdo jiný než ona a její dcera za panem Podlahou nechodil. Jeho kamarádi se tak s ním nemohli jít rozloučit,“ tvrdil po jeho skonu zdroj z Čerčan.

Nerozloučil se s ním ani jeho jediný syn Pavel (53), jenž působil svým rodičům velké starosti. Napůjčoval si od táty spoustu peněz, částky šly do milionů. Peníze ale většinou prohrál v hazardu nebo utopil v neúspěšném podnikání. Kromě dvou hospod v centru Prahy prý mladý Podlaha prodělal i luxusní hotel ve Volyni. Přemkovi nakonec došla trpělivost - ačkoliv podle blízkých to byla jeho manželka, kdo svému muži zakázal syna dál finančně podporovat. Moderátor legendárního Receptáře se navíc bál, že by Pavel po jeho smrti roztočil celé dědictví... a to včetně vily v Ládví.

Video
Video se připravuje ...

Smutné Zprávy na Vánoce roku 2014: Podlaha umíral pod jiným jménem! Blesk TV

Odhodlal se proto k razantnímu kroku - svého syna vydědil. Už v roce 2011, tři roky před svým skonem, dal synovi návrh smlouvy, podle níž nebude uplatňovat své právo na peníze z pozůstalosti. „Odhadl svůj majetek na čtyřicet milionů a chtěl, abych se vzdal svého čtvrtinového podílu na něm,“ prozradil Pavel. „Rozčílilo mě to, urazilo a ze vzteku jsem ten papír podepsal...“ Od té doby se s otcem už neviděli. Podlaha mu přitom na konci 90. let daroval byt v pražském Braníku v ceně šesti milionů, jenže Pavel ho pak prodal - a ještě navíc s velkou ztrátou. 

Přestože Přemek Podlaha radil ve svém pořadu kutilům s nejrůznějšími zlepšováky, přiznával, že on sám není manuálně příliš zručný. Svou image ale dokázal plně využít a dobře ji zpeněžit. Účinkoval v reklamách, napsal čtyři knihy, vydal CD s písničkami z receptáře, čtyřikrát si zahrál v seriálech a ve filmu, spolupracoval se serverem Zlaté ručičky, kde formou satiry uváděl nejšílenější výmysly kutilů, jak zdokonalit auto, a také jezdil s manželkou po republice s pořadem Receptář naruby.

Fotogalerie
32 fotografií