Žaloba, které Slávek Boura s ještě několika dalšími obžalovanými čelil, byla dost vážná. Podle policie v letech 2014 až 2016 spolupracoval s mezinárodním zločineckým gangem, co přepravoval do zahraničí nejméně 780 kilogramů drogy v ceně 2,1 miliardy korun. A to rozhodně není menší než malé množství... Z České republiky do USA nebo Austrálie navíc pašoval prý tvrdé a nebezpečné drogy jako heroin, pervitin a kokain. Obžalovaným proto hrozily tresty ve výši až 18 let odnětí svobody.

Ex-moderátor Novy vypovídal u vleklého soudního sporu již v květnu, kdy pod přísahou zopakoval to, co tvrdí už od začátku: že je nevinný a o ničem nevěděl. Do zahraničí prý jezdil zpracovávat bedekr pro novou cestovní kancelář a vše za něj vyřizovali, od letenek až po kapesné, jiní lidé. Protože Slávek, jehož skutečné jméno je mimochodem Václav, nevyužil možnosti nižšího trestu za přiznání viny, musel vše vysvětlovat při hlavním líčení.

Obviněných bylo několik desítek lidí, a proto se soud konal hned několikrát. První trest padl ve středu 28. června. Tehdy byl odsouzený pouze jeden muž, soud ho poslal na 10 let do vězení. Dalších sedm obžalovaných, jichž se ono líčení týkalo, ale soud obžaloby zprostil. „Všichni obžalovaní skutečně vycestovali, pokud však jde o opravdový účel cesty, nebylo prokázáno, že každý obžalovaný o účelu cesty věděl, a nebylo prokázáno v každém případě, že skutečně vezli drogu,“ uvedla předsedkyně soudního senátu Olga Smrčková.

Čtvrtečního soudu se Boura osobně neúčastnil, židle s jeho jménem zůstala prázdná. Krajský soud ve čtvrtek v Českých Budějovicích ovšem jednal v nepřítomnosti kdysi tak úspěšného a vyhledávaného televizního moderátora, a stejně jako u těch ostatních obviněných z předchozího dne, i tentokrát rozhodl v jeho prospěch - a zprostil ho obvinění ve všech bodech obžaloby. „Po šesti letech mediálního trestu mám z toho radost, ale věděl jsem, že to jinak dopadnout nemůže,“ řekl po vynesení rozsudku šťastný Slávek Boura Blesku. 

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Z pašování drog obviněný Slávek Boura v Blesku: Řekl, kolik dostával za jednu cestu! Blesk TV

„Faktem je, že mě to poškodilo. Svět chodí po uších a totálně se zbláznil. Nemám to jak ovlivnit, ale budu věřit, že to dopadne dobře. A je možné, že když to skončí pro mě dobře, budu žádat odškodnění za zničenou pověst. Stává se mi, že mi řeknou, že mě kvůli tomu nechtějí na práci,“ svěřil se Boura pro eXtra.cz již dříve. Docela čistý trestní rejstřík však neměl ani předtím - kdysi byl například zatčen kvůli vydírání. S paralyzérem v ruce nutil podnikatele, se kterým dříve spolupracoval na provozu diskotéky, aby mu podepsal směnku na nemalou částku, údajný dluh. Vyvázl ale s podmínkou...

Fotogalerie
52 fotografií