Policie má za sebou náročnou akci, kdy kriminalisté i se zásahovou jednotkou vtrhli do průmyslového areálu v Dolních Měcholupech. Právě ten byl údajně využíván k vaření drog, konkrétně pervitinu. Tím dealeři zásobovali zákazníky z Prahy a též z Kolínska.

Na místě byly zajištěny důkazy v čele s tři čtvrtě hotového »perníku«. Nalezena byla i varna a různé léky, dokonce i řada kradených motorek. Došlo také k zatýkání - zadrženi byli na místě hned tři lidé.

Jak odhalila televize Nova, jedním z nich je 46letý muž z Českého Brodu. Právě to by měl údajně být Marek Endal. Toho si jistě budete pamatovat coby Rosenheima, tedy propadlíka a záškolála z oblíbeného snímku Obecná škola z roku 1991. V ději to byl pořádný sígr - po učitelce střílel inkoustem, chodil za školu a kouřil. Pískal pod oknem a lhal, za což ho učitel Igor Hnízdo následně vytrestal.

Neviňátko Endal očividně nebyl ani mimo Svěrákův natáčecí plac. Už v minulosti vyšlo najevo, že má bývalá dětská hvězda problémy s drogami a zároveň opletačky se zákonem, dokonce má za sebou i trest ve vězení.

Právě kvůli kriminální minulosti na něj nyní byla uvalena vazba. A hrozí mu až 10 let za mřížemi, podobně jako dalším dvěma zadrženým. Čtvrtý obviněný, který dle policie drogy nevyráběl, ale jen prodával, pak čelí pětiletému trestu.

 

Video
Video se připravuje ...

Legendární scéna z Obecné školy. Neolizujte zábradlí! Youtube.com

Fotogalerie
28 fotografií