Půl kila drogy za bezmála šest tisíc dokázali dva muži vyrobit během jediného dne. Pervitin vařili společně v chatě u Berounky zhruba jednou za tři týdny a pak ho distribuovali v Praze a okolí. „Podnikání“ jim překazili kriminalisté. „Pro hlavního podezřelého si přišli rovnou do chaty, kde ho zadržela zásahová jednotka v momentě, kdy na stole zrovna dovážil a dobalil více než šest set gramů pervitinu. Jeho společník se pokusil ,zásahovce' ujet přes pole a myslel si, že to díky terénním schopnostem jeho vozidla bude snadné, ale nepovedlo se mu to,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Když pak policisté začali chatu prohlížet, našli v ní zmíněnou varnu. „Kromě potřebného chemického vybavení také nalezli bezmála dvacet tisíc tablet léků, které obsahují prekursor pseudoefedrin a díky kterým by mohli uvařit dalšího půl kilogramu drogy. Kriminalisté dále objevili v mikrovlné troubě ukryté dva nelegálně držené revolvery, které byly nabité ostrým střelivem a připravené k použití,“ dodal Hrdina. 

Video
Video se připravuje ...

Dva muži v chatě u Berounky vařili pervitin. Policie České republiky

Oba muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí jim až 12leté vězení. Jeden z nich 49letý muž, už sedí - za stejnou činnost byl totiž už v roce 2019 pravomocně odsouzen na čtyři roky, jenže do věznice nikdy nenastoupil. Místo toho si opatřil falešné doklady a vařil vesele dál. Hned po zadržení proto putoval do basy. Druhý, 54letý muž je stíhán vazebně. 

Fotogalerie
14 fotografií