Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Pět mrtvých po střelbě ve Filadelfii: Pachatel střílel do náhodných obětí

Aktualizováno -
4. července 2023
20:44
Autor: ČTK - 
4. července 2023
05:55

Pět obětí a dva zraněné si v noci na úterý vyžádala střelba v americké Filadelfii. Policie zadržela čtyřicetiletého podezřelého, který si zřejmě oběti svého činu zvolil náhodně, když začal střílet do cizích lidí na ulici, píše agentura Reuters. O několik hodin později v texaském Fort Worth zabili jiný střelec či střelci tři lidi a osm dalších zranili, píší americká média.

Střelba ve Filadelfii se odehrála kolem 20:30 místního času (v úterý kolem 2:30 SELČ) na několika ulicích ve čtvrti Kingsessing nedaleko centra města. Zasahující policisté pak v oblasti pronásledovali podezřelého, který pokračoval ve střelbě, než se vzdal.

„Jediné, co zatím víme, je, že se tento člověk rozhodl opustit svůj domov a začít cílit na jednotlivce,“ uvedla policie, podle níž měl muž neprůstřelnou vestu, několik zásobníků, útočnou pušku typu AR a pistoli.

Všichni zastřelení byli muži. Zranění utrpěli dva chlapci staří dva roky a 13 let, jejich stav je stabilizovaný. Americká média v úterý ráno informovala o čtyřech obětech, páté tělo však policisté objevili v domě v téže čtvrti a na základě prvotních důkazů mají důvod se domnívat, že jde o oběť téhož incidentu, píše web stanice CNN.

Ve Fort Worth v pondělí krátce před půlnocí (úterý ráno SELČ) zatím neznámý počet útočníků zahájil střelbu na parkovišti ve čtvrti Como. Policejní seržant Jason Spencer novinářům popsal, že na parkovišti bylo shromážděné velké množství lidí, jelikož nedlouho předtím skončil každoroční festival ComoFest. V souvislosti se střelbou v Texasu zatím policie nikoho nezatkla.

Jen od začátku letošního roku se v USA odehrálo 340 případů masové střelby, píše Reuters. Nezisková organizace Gun Violence Archive, která statistiku vede, masovou střelbu definuje jako takovou, při níž utrpí zranění nebo přijdou o život nejméně čtyři lidé, nepočítaje v to střelce.

Video  Muž v Hostivaři postřelil ženu. Nakonec otočil zbraň proti sobě. (23. dubna 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

 

krapotkin ( 4. července 2023 06:59 )

Amíci jsou divnej národ. Když nerozpoutávají války po světě, tak se vystřílejí sami mezi sebou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání