Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Petr (55) měl nožem napadnout vlastního syna: Chtěl jsem ho jen vylekat, bránil se

Aktualizováno -
2. května 2023
18:45
Autor: jel - 
2. května 2023
17:16

Nepochopitelný útok se měl odehrát minulý rok v červenci v Jirkově na Chomutovsku. Slovák Petr M. i jeho syn byli podle obžaloby pod vlivem alkoholu a dostali se do rozepře. Hádka mezi oběma muži vygradovala tak, že Petr M. měl na syna zaútočit nožem a jen náhodou mu neproťal životně důležité cévy. Útok měl mířit na krk. Agresora soud poslal na čtyři roky za mříže.

Podle CNN Prima News poslal soud v Ústí nad Labem Petra M. v úterý do vězení na čtyři roky. Obžalovaný se na místě vzdal odvolání, ale státnímu zástupci se trest zdál příliš nízký, a tak se na místě odvolal. 

Podle státního zástupce Dana Anděla si po hádce Petr M. došel pro kuchyňský nůž s třinácticentimetrovou čepelí a s úmyslem usmrtit svého syna ho napadl. Znalkyně uvedla, že jen zázrakem nepřeťal životně důležité cévy. Napadený skončil v nemocnici.

Otec u soudu tvrdil, že syna nechtěl zabít, jenom vylekat. Výraznou roli v útoku hrál požitý alkohol. Podle soudce byli vztahy v rodině vžy dobré a všichni zúčastnění litují, že k události došlo. Soud uvěřil Petrovi M., že jednal v afektu a nechtěl syna zavraždit.

Video  V Brně se pohádali manželé v rozvodu. Podle policie žena muže bodla!  - fb
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání