Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mami, všichni se mnou chtějí spát! Vojačka Ana (†21) popsala sexuální obtěžování, za pár dní ji našli mrtvou

Autor: pma, inf - 
18. března 2023
19:38

Základnou americké armády v texaském Fort Hoodu otřásá smrt teprve jednadvacetileté vojínky Any Basaldui Ruizové. Ta do zařízení nastoupila před patnácti měsíci a před pár dny byla nalezena bez známek života. Pár dní před tím si dívka stěžovala matce na to, že čelí sexuálnímu obtěžování. Podobný případ se navíc na základně ve Fort Hoodu již stal!

Ana Basaldua Ruizová se narodila v Mexiku, většinu života strávila ale ve Spojených státech. Před třemi lety se rozhodla vstoupit do tamní armády a stát se vojačkou. Působila u 1. jezdecké divize, jejímž velitelem je plukovník Christopher Dempsey. Tříletý výcvik měla Ana dokončit letos v srpnu. K tomu už ale nikdy bohužel nedojde.

Necítila se dobře

Vojačka byla 13. března nalezena bez známek života. „Ztráta kteréhokoli z našich vojáků je tragédie a jinak tomu není u smrti vojínky Any Basaldui Ruizové. Myslíme na rodinu, přátelé a kolegy Any,“ řekl plukovník Christopher Dempsey, velitel 1. jezdecké divize. Armádní oddělení kriminalistiky v současnosti prověřuje okolnosti Aniny smrti. Do současné chvíle ale žádné bližší informace nesdělili. Podle vyjádření rodiny si dívka měla na život sáhnout sama.

Anině úmrtí předcházely zřejmě dlouhé týdny nechuti k životu. „Už se necítila pohodlně, prý celý její život byl špatný. Chtěla zemřít,“ popsal otec Baldo Basaldua Aniny emoce. S podobně znepokojujícími informacemi se médiím svěřila i matka zesnulé. „Řekla mi ‚mami, všichni chtějí, abych se s nimi vyspala, ale oni jsou…‘“ uvedla zdrcená matka.

Podobná tragédie se již stala

Smutná tragédie připomíná necelé tři roky starý případ, kdy na stejné základně přišla o život dvacetiletá Vanessa Guillenová. Ta byla od dubna roku 2020 několik týdnů pohřešována, než se koncem července nalezlo její tělo. 

Vanessu brutálně zavraždil její kolega Aron Robinson, se kterým odmítala mít sex a nechtěla nadále snášet jeho obtěžování. Vrah vojačku ubil kladivem a následně její tělo rozřezal na několik částí. Později se také podařilo zjistit, že Vanessa sexuální obtěžování svým velitelům několikrát nahlásila, ti však nic neudělali.

Video  Reklama Armády ČR sklidila na sociálních sítích kritiku  - Armáda ČR
Video se připravuje ...

Rocks Expert ( 22. března 2023 08:46 )

Mezi slovy,, frajer a zloděj,, je velký rozdíl. Jinak máte pravdu. Udavači, pana Rakušana, se rekrututují , převážně, z řad voličůpětihnoje. . A nemají problém, se s tím chlubit. Jako v padesátých letech.

Rocks Expert ( 22. března 2023 08:42 )

Yes .

Rocks Expert ( 22. března 2023 08:42 )

Ženská nemá v armádě, co dělat. Rozhodně ne u bojových jednotek a jako ministr obrany, už vůbec ne.

Wells ( 21. března 2023 18:29 )

Do armády, k policii a hasičům holky nepatří.

new era ( 21. března 2023 15:43 )

R.I.P. 🕯️❤️ Chudak holka. A hlavne chudaci rodice. At mi nikdo nerika, ze tomu neslo predejit. Debil nadrizeny ted rekne do medii, ze mysli na jeji rodinu. Na tu mel myslet, nez si holka sahla na zivot. At zije slavna americka armada, ktera uz nekolik desetileti jezdi delat bugr do zemi s nerostnym bohatstvim, aby je zachranila pred......jejich nerostnym bohatstvim, at zije #MeToo, ktere existuje jiz sedmnactym rokem, at ziji Lidska prava oficialne od roku 1948. Vyspela cast zemekoule je banda hypokratu 🤮😡😡😡😡😡😡

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání