Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie zabavila lamborghini za miliony: Vnitro ho teď prodává v aukci

Autor: VaB - 
17. března 2023
05:00

Naposledy policií zabavený supersport za miliony skočil v jejich rukou. Udělali si z něj policejní stíhačku. Tentokrát ale policie a vnitro další sporťák pouští do světa. Za necelých pět milionů budou dražit Lamborghini Huracan. Kromě pár škrábanců je to hotová leštěnka.

Není tomu tak dávno, co se policie chlubila tím, že si ze zabaveného auta udělala svůj vlastní speciál. Tehdy šlo o Ferrari 458 Italia, které bylo zadrženo v rámci trestné činnosti. Luxusní bourák přelepili do vlastních barev, nasadili na něj majáky a zapojili do služby.

A policie zabavila další takový drahý bourák. Tentokrát jde podle Ministerstva vnitra o Lamborghini Huracan EVO, 5,2 litru obsah, desetiválec a něco kolem 600 koní. A samozřejmě předokolka. „Policie ČR ho zajistila v trestním řízení a nyní je v nabídce Centra zajištěných aktiv MV. A právě zítra (v pátek, pozn. red.) začíná desetidenní aukce, po které bude mít nového majitele,“ popsalo ministerstvo. Do služeb policie ale nepůjde. 

Auto bylo zaregistrováno před třemi lety a od té doby najezdilo pouhých 15 730 tisíc kilometrů. Jeho maximální rychlost je 325 kilometrů v hodině, kromě pár škrábanců, ošoupané sedačky a poškrábaného světla je jinak jako nové. A celé ve slušivě žluté barvě. Pochází zřejmě z hospodářské trestné činnosti. 

A cena? 4 984 000 korun. „Peníze, které z jeho prodeje takto získáme, pak půjdou na odškodnění obětí trestných činů,“ dodali. Blesk oslovil také ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), ten ale odpověděl, že je vázán mlčenlivostí podle trestního řádu a k zabavenému autu se vyjádřit nemohou.

Video  Policií zabavené lamborghini jde do dražby.  - Ministerstvo vnitra
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 17. března 2023 10:25 )

Pokud ho ukradli nějakému Rusovi, tak jsou i lidé kteří si mysli, ze je to správně.

bizon_pepa ( 17. března 2023 10:23 )

Kromě par škrábanců je to leštěnka. Autore opravdu není. Buď je poškrábané nebo je to leštěnka. TVL ze kterého ústavu vás najímají.

Uživatel_5522193 ( 17. března 2023 09:44 )

A koupí ho Rakušan pro policii 😅😅😅😅

sidneyfoster ( 17. března 2023 06:56 )

U Lamborghini není předokolka nic samozřejmého. Většina vozů je 4 x 4

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání