Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká policie má luxusní Ferrari: Pomůže proti pirátům silnic v superrychlých vozech

Autor: VaB - 
25. července 2022
14:59

Dopravní policisté mají ve své flotile velkou novinku! Nově budou jezdit ve sportovním Ferrari 458 Italia. Auto již má odpovídající polep i majáky. Podle policie proměna luxusního bouráku na služební vůz nevyšla nijak přehnaně draho.

Ferrari 458 dřív sloužilo zločincům, těm ale detektivové zabavili majetek, mezi jiným i zmíněný bourák. Pro potřeby policie ho bylo nutno upravit a to vyšlo na 300 tisíc korun, které pokryly náklady na speciální přestavbu.

Auto prošlo značnou proměnou – namísto červené barvy je z něj teď policejní speciál s polepy „Pomáhat a Chránit“ a reflexním chevronem. Na střeše a v náraznících jsou majáky, doplněné o sirénu.

„Vozidlo bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic. Jeho potenciál můžeme využít i při pronásledování odcizených vozidel, která přes naše území projíždějí do sousedních zemí. Škála úkolů, které vozidlo bude plnit, je skutečně široká,“ popsal šéf dopravní policie Jiří Zlý.

Kromě toho bude bourák nasazován i na místě ohlášených tunningových srazů nebo pro preventivní působení na silnicích. Auto má maximální rychlost 326 kilometrů za hodinu, přes 550 koní a najety necelé dva tisíce kilometrů.

Ferrari bylo deset let uskladněno a nejezdilo, opětovné zprovoznění policii stálo 130 tisíc korun, roční servis ji vyjde zhruba na 25 tisíc korun.

Není ale první zabavené auto, které policie využívá. Ve sboru jich jezdí více. „Pokud bych měl uvést jednu z činností, ve které se nám významně daří využívat zákonná oprávnění, tak musím zmínit zajišťování majetku pocházejícího z trestné činnosti. Jen za loňský rok jsme takto zajistili majetek v hodnotě necelých 7 miliard Kč a osobně jsem přesvědčen, že v budoucnu budeme podobně efektivní,“ popsal náměstek policejní prezidenta pro kriminální policii Tomáš Kubík.

Video  Policie nově používá ve službách dopravní policie Ferrari 458 Italia.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Tomasj ( 25. července 2022 15:56 )

chce to ale i nové lidi a ne že si budou mastit kapsy komunističtí fueslové či estébáci v řadách PČR. Okamžitý vyhazovo a sebrat jim renty. Kužel(k)ovi, Komoraušovi a spol. Pokud přejdeme na policejní auta v civilní variantě, tak místo nákupu přesražených aut si PČR vystačí se zabavenými, stačilo by tam dát jen houkačku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání