Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Addison (17) zažila krvavý útok v moři: Žralok jí uhryzl nohu, ale zase chodí!

Autor: Lukáš Štěrovský - 
24. července 2022
16:14

Tomu se říká vůle! Inspirativní příběh teprve 17leté Addison Betheaové by klidně mohl posloužit jako námět pro filmový scénář. Necelé dva týdny po útoku žraloka, při kterém přišla o nohu, už Addison s pomocí berlí chodí! A plánuje se do vody vrátit…

Osudným dnem pro Američanku byl 30. červen. Zhruba kilometr a půl od pobřeží ostrůvku Grassy ji při lovu mušlí napadl 1,5 metrový žralok. „Několikrát mě hryzl do stehna. Snažila jsem se ho praštit do nosu, ale nedosáhla jsem na něj,“ popisuje sekundy, které jí změnily život. Naštěstí pro dívku byl ve vodě i její bratr Rhett, který zvíře zahnal, Addison vysvobodil a přivolal pomoc. V nemocnici ale přišel tvrdý verdikt: rozervanou pravou nohu bude třeba amputovat nad kolenem!

Návrat do vody

Odhodlanou Addison ale ztráta končetiny nezastaví. „Člověk se prostě musí poprat s neočekávaným,“ má jasno. A jak sama tvrdí, z otevřeného moře strach rozhodně mít nehodlá. „Až se mi noha zahojí, do moře se vrátím!“

O dívčině nebojácnosti svědčí i video z minulé středy, jež zveřejnila rodina a na kterém se už postavila na vlastní nohy s pomocí berlí – pouhých 13 dní po útoku!

Měsíce hojení

Než Addison obdrží protézu na míru, musí se jí pahýl po amputaci zcela zhojit, což může trvat až šest měsíců. „Amputace nad kolenem je z hlediska zotavení horší než amputace pod kolenem. Skutečnost, že je mladá a v dobré kondici, jí však pomůže,“ je přesvědčen traumatolog Matthew Bank z lékařského centra univerzity NorthShore.

Víte, že...

Ke 14. červenci došlo podle statistik na světě v roce 2022 k 43 útokům žraloků na lidi (3 vyprovokované), 6 bylo smrtelných. Nejčastěji útočí v USA (24x) a Austrálii (9x).

Video  Smrtelný útok žraloka v Egyptě.  - Facebook
Video se připravuje ...

Podívejte se na velkou žraločí 

 

blue_Moon ( 24. července 2022 20:47 )

Žralok je krvalačná "bestie" není v moři sám jediný predátor , ta ilustrová knížka s patřičným komentářem mě dostala..až po krokodýli v pocitu,že nikdy nevlozím do jejich teritoria. Pořád čumákuju na facinující dokumenty o zvířatech na souši i ve vodě a vidím, že je to jejich boj o přežítí na svém place. Ale to by člověk se nešel ani vykoupat ani jít nikam jinam. Nehody se stávají i lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání