Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oblíbené sídlo Kennedyů je na prodej: Vila na Francouzské riviéře se prodává za stamiliony!

Autor: rc - 
16. března 2023
05:00

Británie má svou královskou rodinu a Spojené státy měly klan Kennedyů. Nejslavnější americká rodina, jejíž členové zastávali nejvlivnější funkce v americké politice, ráda trávila dovolenou v Evropě. Kennedyovi rádi navštěvovali rozlehlé sídlo na Francouzské riviéře. Honosná středomořská vila, jíž v první polovině 20. století postavil „architekt miliardářů“, je nyní k mání! Prodává se za více než 749 milionů Kč.

Opulentní usedlost Domaine de Beaumont leží mezi obcemi Valbonne a Mougins na Francouzské riviéře. Středomořskou vilu si nechali postavit zámožní manželé Carrovi od proslulého architekta Jacquese Couelleho, jemuž se přezdívalo „architekt miliardářů“. Vila se nachází v kopcovité oblasti, a majitelé tak měli nádherný výhled do okolí a mohli si užívat naprostého soukromí. Nicméně za zábavou to není daleko. Proslulé město Cannes je vzdálené jen pár minut.  

Kennedyové ho milovali

Sídlo si oblíbil i slavný rodinný klan Kennedyů. Volné chvíle ve vile trávil Joseph Patrick Kennedy se svou manželkou Rose a jejich dětmi. Útočiště tu našel i tehdy budoucí prezident John F. Kennedy a budoucí senátoři Robert F. Kennedy a Edward M. „Ted“ Kennedy.

Obří bazén i tenisový kurt

Historický dům je obklopen 18hektarovým lesoparkem a má vlastní olivový háj. Dům je složen z několika částí. Nechybí tu ubytování pro správce a pro personál. Majitelé si mohou užít posezení u obřího vyhřívaného bazénu z mramoru, který je dlouhý 20 metrů. U bazénu je prostor hned pro několik lehátek a patří k němu domek u bazénu. Na zahradě domu nechybí několik okrasných jezírek s fontánami. Pro milovníky sportu je tu tenisový kurt a na pozemku se nachází rovněž voliéra, květinová zahrada a louka, kde jsou v současné době ubytováni koně. 

Sídlo, které milovala slavná americká rodina, je nyní k prodeji. K mání je za víc než 749 milionů Kč. Obec Mougins, nacházející se ve vinařské oblasti, si zamilovaly i další slavné osobnosti. Volné chvíle zde trávil Pablo Picasso, Winston Churchill, Christian Dior či Edith Piaf.

Video  Jacqueline Kennedy. Elegantní kráska se stala ikonou amerických dějin a okouzlila celý svět  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 16. března 2023 13:50 )

Copak v USA vládne také Fialova tlupa darmožroutů, že i miliardáři musí prodávat svoje venkovská sídla ?

Zobrazit celou diskusi