Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na doživotí: Oběť vraha Vocáska marně žadonila o pomoc! Opilý namol ji dorazil

Autor: VaB - 
15. března 2023
05:00

Milovník psů ale také brutální vrah. Zdeněk Vocásek měl původně dostat provaz, od trestu smrti ho ale zachránila Sametová revoluce. Nejdéle sedící „dožínkář“ si odpykává trest za dvě vraždy a jeden pokus o ni. Útočil vždy pod vlivem alkoholu, kterému zcela propadl. Jak se nakonec dostal do rukou policie?

Kvído F.  (†47) byl v Praze známý vekslák a tak trochu mluvka. Tvrdil o sobě, že je agentem ruské rozvědky, jindy se chlubil tím, jak v srpnu 1986 zastřelil několik lidí. Pak přišel pád. Vlivem nemoci oslepl. Z veksláka se pomalu stával bezdomovec, který navíc propadl alkoholu. 1. ledna 1987 ho potkal posel nejkrutějšího osudu v podobě vraha Zdeňka Vocáska.

Seděli společně u piva. Poté ho Vocásek požádal, zda by u něj nemohl přespat. Alkoholem posilnění muži se vydali do bytu v Belgické ulici. Došlo ale na hádku,a smrtící zbraň. I sám Vocásek byl od krve, takže nebylo pochyb, že spáchal něco hrozného. K činům se následně spontánně doznal a nezapíral. Na závěr vyšetřování se přiznal ještě k pokusu o vraždu. Oběť se ale tehdy zachránila.

Původně byl Vocásek odsouzen k trestu smrti oběšením, od toho ho ale „zachránila“ Sametová revoluce a následně zrušení trestu smrti. Odsouzen byl proto na doživotí. V dnešní době je „nejdéle sloužícím“ doživotně odsouzeným vězněm v České republice.

Video  Měl soucit jen se svým psem. Bez milosti spáchal dvě surové vraždy, popravě unikl  - Videohub
Video se připravuje ...

levicove-smegma ( 15. března 2023 10:26 )

Trest smrti musel být u nás zrušen (i když by byl potřeba), protože jej naše vládní garnitury zneužívaly proti svým politickým odpůrcům. Viz procesy padesátých let. No stačí se podívat na zdejší diskuze, kde se volá po smrti Kalouska, Fialy atd. A naše justice si důkazy umí vyrobit, viz kauza Kramný.

ivan rehak ( 15. března 2023 06:12 )

Ať se nám to líbí nebo ne v době spáchání činu byl trest smrti, změnily mu ho na doživotí které ovšem v době změny rozudku nebylo ještě uzákoněno takže měl dostat jen 25 let tj nejvyšší možný trest té doby. Kot a Kutílek páchali vraždy v době, kdy nejvšší trest byl 25 let a přesto dostali doživotí. Ale Gančarčík třeba za tři vraždy dostal jen pár let jelikož právě nemohl dostat z těhto důvodů doživotí. Tady je vidět jak každému měří soud jinak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání