Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dojemný vzkaz bratra pohřešovaného Šimona (17) z Přelouče: Vrať se, prosím!

Video se připravuje ...
Autor: pma - 
7. března 2023
16:51

Je to již více než týden, co nešťastná rodina a kamarádi pátrají po sedmnáctiletém Šimonovi Hlaváčkovi z Přelouče. Mladíka hledají příbuzní, kriminalisté, dobrovolníci a speciální týmy, Šimona se ale i přes to najít zatím nepodařilo. Teenagerův bratr napsal na sociální sítě dojemný vzkaz adresovaný pohřešovanému bratrovi.

Sedmnáctiletý Šimon Hlaváček byl naposledy spatřen 27. února v jednom z přeloučských barů v Pražské ulici. Ještě toho večera po jedenácté hodině večer svědci zahlédli na krátko střiženého mladíka s hnědými vlasy, to bylo ale naposledy a od té doby se nikomu neozval.

Naposledy měl Šimon na sobě černé tepláky, červené zimní kotníkové boty a černou bundu s bílým kruhovým logem na zádech. Právě ta byla v průběhu minulého týdne pátracím týmem nalezena na mostě, kterému obyvatelé Přelouče říkají Plyňák.

Pátrání pokračuje ve městech i ve vodě

Lukáš Hlaváček, starší bratr pohřešovaného teenagera, na sociálních sítích pravidelně sděluje nejnovější informace, které pátrání po příbuzném přineslo. „Dnes (v sobotu, pozn. redakce) jsem dostal informaci, že se zmatený kluk odpovídající popisu Šimona, jen v mikině bez bundy a s červenými botami, vyskytoval v Čáslavi a stopoval auta,“ napsal bratr Lukáš o uplynulém víkendu. Nejen Čáslav, ale i další města, jako je Kutná Hora či Kolín, kde se měl mladík vyskytovat, rodina v nadcházejících dnech propátrá.

Na okolí vody se dobrovolníci a příbuzní zaměří v polovině tohoto týdne. „Další pátrací akci u Labe a v okolí bychom chtěli provést ve středu 8. 3., kdy půjdeme opět po březích a zařídíme i čluny na vodu. Pátrat budeme znovu i v okolních kempech. Na pomoc nám přijedou znovu dobrovolníci z Českého Červeného Kříže a dobrovolní hasiči,“ napsal v pondělí večer vysílený bratr.

Stesk po bratrovi

Ten po pár hodinách kromě informací o stavu pátrání připojil i dojemný vzkaz. „Šímo, bráško, ať jsi kdekoliv, milujeme tě, chceme tě mít doma a máme strach. Vůbec se nemusíš bát vrátit domů, nic se neděje. Všechno bude dobrý. Vrať se prosím,“ vyjádřil své emoce Lukáš.

Bratr pohřešovaného Šimona z Přelouče prosí, ať se mladík vrátí domů Bratr pohřešovaného Šimona z Přelouče prosí, ať se mladík vrátí domů | Reprofoto sociální sítě

Připojil i fotografii, kde stojí po Šimonově boku a objímá ho. „Prosím, ať vše dopadne dobře,“ komentovala snímek jedna z uživatelek sociální sítě. „Strašně moc vám přeji, ať ho najdete a ať se vrátí v pořádku,“ napsala do komentáře další žena. 

Video  Kde jsou? Co se stalo s Míšou Muzikářovou? Detaily smutného zmizení dívky  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání