Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie na Ústecku: Čtyři mrtví v zahrádkářské kolonii, o život přišly i dvě děti! Kvůli výbuchu?

Aktualizováno -
19. února 2023
14:12
Autor: pma, ČTK, trm - 
18. února 2023
09:23

Policie ČR od sobotního rána řeší nález čtyř osob bez známek života v zahrádkářské kolonii v ústeckých Předlicích. Podle informací Blesku jsou mezi mrtvými i dvě děti. Případ si převzali krajští kriminalisté. Svědci hovoří o tom, že pořáru předcházel výbuch. Příčiny požáru však policie vyšetřovala i v neděli.

V sobotu krátce před osmou hodinou ráno dostaly složky integrovaného záchranného systému prostřednictvím linky 112 informaci, že v zahrádkářské kolonii v ústeckých Předlicích vzplála dřevěná chatka. 

Video  Mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus Blesku přibližuje detaily sobotního požáru v ústeckých předlicích. (18.2.2023)  - Blesk/Tereza Malecká
Video se připravuje ...

„Dostali jsme informaci o požáru na operační středisko v 7:50. Na místo události jsme vyslali čtyři jednotky. Po příjezdu hasiči zjistili, že poměrně rozsáhle hoří zahradní chatka,“ popsal pro Blesk mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus. 

Mezi oběťmi byly i malé holčičky?!

Po uhašení požáru byla nalezena těla čtyř osob. „Mohu bohužel potvrdit, že mezi obětmi jsou i osoby mladší 15 let,“ uvedl na dotaz Blesku náměstek ředitele PČR Ústeckého kraje Zbyněk Dvořák. Podle CNN Prima News by mělo jít o dvě holčičky předškolního věku. Dalšími dvěma oběťmi je zřejmě dospělá žena a muž.

Na místě byl v sobotu i soudní lékař. „Soudní pitva, předpokládám, proběhne nejpozději v pondělí. Během příštího týdne bychom tak mohli mít nějaké dílčí závěry,“ doplnil Dvořák.

Video  Vyšetřování požáru domku v zahradní kolonii v ústeckých Předlicích. (18.02.2023).  - Blesk/Tereza Malecká
Video se připravuje ...

„Požár jsme dostali pod kontrolu v 9:40. V současné době probíhá rozebírání konstrukce a dohašování objektu. Místo si převzala policie,“ doplnil pro Blesk v sobotu odpoledne Pelikus. Neštěstí se stalo poblíž předlické ulice Marxova.

V neděli vyšetřování pokračovalo

Policie ukončila v sobotu pozdě odpoledne ohledání požářiště. V neděli dopoledne se na místě tragédie objevila vyšetřovací skupina, která se skládá ze dvou členů technického ústavu požární ochrany, vyšetřovatele krajské kriminálky a technika kriminálky a krajského a ústeckého hasiče, kteří se specializují na zjišťování příčin požáru.

„Příčinu vzniku požáru nevíme, pracuje se s několika vyšetřovacími verzemi,“ uvedl pro ČTK Pelikus. Na místě činu byli v sobotu přítomni i psi vycvičení na vyhledávání akcelerantů hoření. 

Pozadí tragédie je nejasné

Podle informací televize CNN Prima News měla zesnulá rodina přijet na víkend ke své tetě a přespat v zahradním domku. Obyvatelé Předlic se také domnívají, že si oběti sobotního neštěstí v chatce zřejmě zatápěli neodborně upraveným topidlem. Podle televize Nova svědci rovněž hovoří o tom, že požáru předcházela exploze.

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání