Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Opilá Mária prý ubodala manžela Juraje (†38): Syn Mirek (12) se ho snažil marně zachránit!

Autor: VaB - 
28. ledna 2023
16:18

V obci Handlová na Slovensku došlo ve čtvrtek k brutální vraždě. Opilá Mária (34) měla jednou ranou nožem zabít svého muže Juraje (†38). Hrdinsky se zachoval teprve dvanáctiletý syn Mirek, který zavolal na policii. Matka skončila za mřížemi.

Rodinné drama - tak by se dala popsat situace, k níž došlo ve čtvrtek v Handlové nedaleko Banské Bystrice. V rodinném domě mělo podle policie dojít k pobodání 38letého Juraje, který bohužel zemřel. Kriminalisté případ proto vyšetřují jako vraždu.

Podle serveru Nový Čas měla opilá matka Mária (34) nožem napadnout svého manžela Juraje. Toho zasáhla jednou ranou do srdce. Otčíma našel dvanáctiletý nevlastní syn Mirko v kaluži krve a snažil se mu zavolat pomoc, chvíli poté dorazila policie a záchranná služba. „Mária křičela na Mirka, aby zavolal 112, aby přijeli na pomoc Jurovi,“ popsal jeden ze sousedů.

Policisté v rodinném domě našli ženu opilou. Podle sousedů se ráda a často napila alkoholu. „Když nepila, tak byla normální, jenže když začala pít, byla agresivní,“ řekl soused. Juraj pracoval podle Nového Času v dole jako horník. S Máriou se seznámil minulý rok v létě.

Soused Peter si z osudného dne pamatuje jen to, že slyšel hádku, ale žádný velký křik. V den vraždy Mária po Jurajovi chtěla, aby se s ní šel napít, to ale odmítl a chtěl odejít domů. Vtom ho měla napadnout nožem.

Už jednou chtěla vraždit?!

„Nečekal jsem, že to takto skončí. Doufám, že se z basy už nevrátí,“ povzdechl si Peter. K domu dorazil i bývalý manžel podezřelé z vraždy Oto (35). Ten si přijel pro syna Mirka, o osmiletého Alexe se postará babička.

Oto popsal, že život s Máriou byl složitý. Když pila, bylo to těžké. „Když jsem jednou přišel domů, byla namol. Potom vzala nůž a chtěla mě zapíchnout do srdce. Stihl jsem se otočit tak, že mě píchla do ruky a hlavy,“ popsal dramatickou situaci. Poté z domu utekl pryč a na ulici ho našli policisté. Matka Márie měla říct, že už pro ni dcera neexistuje. Policie případ vyšetřuje, bližší informace zatím nesdělila.

Video  Slovenští policisté vyšetřují smrt ženy v Michalovcích.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Veronika Bartáková ( 28. ledna 2023 20:29 )

Řeknu jen to, co bych řekla ženské oběti: Věděl snad, koho si bere, nemusel s ní žít. Chudáci synové

sorgedoktor ( 28. ledna 2023 18:35 )

Neni jasne kdo muze na Slovensku poslat zenskou na peotialkoholni leceni z moc uredni..I u nas je to dost slozite, kdyz nejde dobrovolne..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání