Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec v Měšicích zastřelil malé dcerky, manželku i sebe: Měl se zabít sám, když byl nešťastný, říká sousedka

Autor: VaB - 
28. ledna 2023
13:54

V září loňského roku došlo v Měšicích u Prahy k rodinné tragédii. Otec (†43) tady zjevně kvůli problémům v domácnosti zastřelil svou ženu Pavlínu (†39) a dvě malé dcery. Použil k tomu legálně drženou zbraň. Kriminalisté případ odložili. Sousedka rodiny je z tragédie stále zděšená.

K události došlo 26. září loňského roku. Policie v Měšicích u Prahy našla v rodinném domě v odlehlejší ulici čtyři mrtvé. Muže (†43), jeho manželku Pavlínu (†39) a dvě malé nezletilé dcery. Policisté je v domě objevili poté, co se na ně obrátili sousedé.

Čtyřčlennou rodinu už delší dobu nevídali. Auta navíc i ve všední den stála před domem. Kriminalistům s otevíráním domu následně pomohli i hasiči. Vyšetřování pak ukázalo, že šlo o trojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu pachatele. Podle policistů měl otec (†43) nejprve zastřelit obě děvčátka, následně zbraň namířil proti své ženě Pavlíně (†39). Na závěr ji otočil proti sobě a zastřelil se.

Případ odložen

Od tragédie uběhlo už několik měsíců, policie případ podle CNN Prima News odložila. Pachatel zemřel, není koho stíhat. „Od začátku jsme případ vyšetřovali jako vraždu a následnou sebevraždu. V těchto dnech jsme ho odložili, protože pachatel - čtyřiačtyřicetiletý muž - následně po činu spáchal sebevraždu,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Sousedům rodina chybí

Pro televizi promluvila i jedna ze sousedek mrtvých a jejich blízká kamarádka. „Je nám po nich stále smutno. Moc nám chybí,“ popsala se slzami v očích žena z vedlejšího domu. „Jen si říkáme, že to mohl udělat sám, když už byl tak nešťastný,“ dodala.

S rodinou trávila volný čas i s dětmi. Byla to právě ona, kdo zburcoval policii a hasiče. Bylo jí podezřelé, že před domem stále stojí vozidla a zůstaly zatažené i rolety. Nejvíce pravděpodobný motiv šíleného činu jsou osobní problémy v rodině.

Na domě stále visí policejní pásky a sousedé doufají, že se do domu vrátí klid. V minulém roce to nebyla jediná taková rodinná tragédie, která se v republice stala. Podrobnosti zde.

Video  Čtyři mrtví v Měšicích! Zemřeli rodiče i děti.  - Blesk/Václav Burian
Video se připravuje ...

elopapx ( 28. ledna 2023 20:09 )

Ubohý blesk shání drby po nudících se sousedkách...

Co je bábě po osudech jiných lidí.
Ať si zamete sama u sebe před svým prahem.

Blesku fuj , ty špíno.

Borneo ( 28. ledna 2023 16:17 )

Taky mě to napadlo, jestli ho ta žena nějak nepodrazila. Zda nečekaně nechtěla od něj odejít a třeba nevyhrožovala, že mu sebere děti... a jemu očividně jeblo. Strašná tragédie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání