Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hádka v Sázavě skončila krvavým dramatem: Mladík málem přišel o ruku!

Autor: VaB - 
28. ledna 2023
11:29

Mladík celý od krve a dva policisté v šoku. Hádka s přítelkyní muže zřejmě natolik rozhněvala, že dal pěstí vzteky do skleněné výplně dveří. K jeho smůle se ale vážně zranil, o střepy se pořezal tak vážně, že málem přišel o ruku. Pomoci mu museli policisté Václav s Filipem, kteří ho zřejmě zachránili před vykrvácením.

Prvosledová hlídka benešovských policistů vyjížděla 14. ledna do jednoho z bytů v Sázavě. Zpočátku nebylo moc jasné, co se děje. Když se dostali k bytu, tak policistovi Václavu Drahošovi a Filipu Veselému otevřel mladík celý od krve.

Ten jim řekl, že uvnitř na zemi leží jeho vážně zraněný kamarád. „Policisté zjistili, že 19letý muž se pohádal s přítelkyní a ze vzteku udeřil pěstí do skleněné výplně dveří. O střepy si pořezal ruku tak, že o ni téměř přišel,“ popsali na sociálních sítích. „Mám uřízlou ruku,“ naříkal mladík když policistům popisoval, co se v bytě stalo. Mezitím ležel v kaluži krve. 

Z rozřezané tepny devatenáctiletému mladíkovi tekla krev, policisté proto museli rychle jednat. Použili turniket – záchranářské škrtidlo, které mu přiložili nad zraněné místo a tím masivní krvácení zastavili. Pravděpodobně díky nim nevykrvácel.

„Celou dobu s ním komunikoval a s kolegou mu zajistili tepelný komfort a péči až do příjezdu ZZS. Díky rychlé a profesionální pomoci policistů a následné péči lékařů v nemocnici, mladík přežil a nepřišel o ruku,“ dodali s tím, že v nemocnici byl zraněný asi 14 dní.

Policisté mu popřáli rychlé uzdravení, teď má před sebou dlouhou a náročnou rekonvalescenci a rehabilitace.

Video  Mladík po hádce prorazil skleněnou výplň dveří, málem přišel o ruku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání