Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie dopadla bosse sicilské mafie Cosa Nostra: Co našla u něj doma?!

Autor: rix, ČTK - 
20. ledna 2023
05:00

Italská policie po dlouhých třiceti letech dopadla šéfa sicilské Cosa Nostry. Na mafiánského bosse si počíhala u jeho doktora. Jen co několikanásobný vrah padl do želízek, detektivové prozkoumali jeho dům. Objevili honosnou skrýš plnou luxusu, bohatství, ale také kondomů a viagry. 

Policie podle italských médií našla v domě drahé oblečení a parfémy, ale neobjevila žádné zbraně. „Byl to kvalitně zrekonstruovaný byt, který prokazuje dobré ekonomické zázemí hledaného muže,“ uvedl Bottino. Podle deníku Corriere della Sera však policisté zatím nenalezli žádné dokumenty související s organizací činnosti mafie Cosa Nostra. Hledají proto další místa, kam je mafián mohl uschovat.

Mafián si podle deníku Daily Star během let na útěku žil velmi dobře. Razil životní styl „playboye“ s flotilou drahých aut, šatníkem plným luxusních obleků nebo sbírkou hodinek Rolex. Jak ale uvedli italští policisté, u mafiána doma nalezli i mnohem pokleslejší věci. Boss měl v ložnici ukryté balíčky s kondomy nebo viagrou. 

Není se čemu divit, Denaro byl mnohými označován za velkého sukničkáře. Při jednom z útěků před policií se převlékl za ženu. Tato úsměvná epizoda ovšem stojí na mnohem děsivějším pozadí. Na svědomí má mnoho lidských životů. Sám o sobě řekl, že by svými nepřáteli zaplnil celý hřbitov. 

V devadesátých letech dokonce unesl teprve dvanáctiletého chlapce Giuseppa Di Mattea, syna mafiánského přeběhlíka. Mladíka věznil přes dva roky, pak jej uškrtil a jeho tělo rozpustil v kádi s kyselinou.

Podle italských politiků je zadržení Messiny Denara významným vítězstvím státu nad mafií. „Pokud si někdo myslí, že bitva s mafií je vyhraná, tak se velmi mýlí,“ uvedl ovšem prokurátor De Lucia. Podle něj Cosa Nostra bude nyní hledat nového šéfa, protože má hierarchickou strukturu. „Cíl mafie je stále stejný - nalézt nové šéfy a vedoucí činitele,“ řekl deníku La Repubblica De Lucia.

Vyšetřovatelé také ujistili, že Messina Denaro dostane ve vězení veškerou lékařskou péči, kterou zřejmě nemocný muž potřebuje. Odsouzen byl již dříve v nepřítomnosti na doživotí. Doufají, že s nimi bude dopadený šéf mafie spolupracovat, což však podle italských médií není zdaleka jisté.

Video  Jak skončil obávaný mafiánský boss Al Capone: Nejdřív vězení Alcatraz, pak ho dorazila těžká demence  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání