Bývalý kubánský vůdce si herečku sám pozval do svého sídla v Havaně v roce 1973 poté, co navštívil Itálii, kde ho Gina okouzlila natolik, že po ní – zvyklý dostat vše, čeho se mu zachtělo – ihned zatoužil.

Herečka se do Havany vydala pod záminkou fotografování, kterému se věnovala od roku 1959. Z návštěvy skutečně vzniklo několik impozantních dokumentárních obrázků, které vydala ve formě knihy, a exkluzivní rozhovor, její skutečný účel byl ale minimálně ze strany Fidela jiný – prezident se ji pokusil sbalit!

„Ke mně byl velmi korektní,“ přiznala s odstupem několika let Gina. „Na konci rozhovoru si sundal svoje hodinky a daroval mi je. Byl ale příliš stydlivý, skoro až plachý. Nicméně to byl upřímný a zdvořilý obdivovatel,“ měla jasno.

Svoji náklonnost vůči herečce přiznal v roce 1996 i samotný Fidel. „Byl jsem do ní zamilovaný, i když jen platonicky,“ řekl tehdy.

Kolem Giny se během let točila celá řada nápadníků. Flirtovala údajně se zpěvákem Frankem Sinatrou (†82), toužili po ní kosmonauti – první člověk ve vesmíru Jurij Gagarin (†34) i první člověk na Měsíci Neil Armstrong (†82), který se s ní chtěl setkat krátce po svém návratu na Zem v roce 1969.

Náklonnost jí projevil i první James Bond – herec Sean Connery (†90), se kterým si zahrála ve filmu Bezcharakterní žena (1964). „Jednou mi po večírku pošeptal, že jsem mu byla skvělou partnerkou,“ prozradila »Lollo « svým přátelům. Jak ale údajný románek dopadl, o tom se vedou už jen spekulace…

Hughes i Sinatra

„Sinatra začínal pracovat v poledne, protože v noci se rád bavil; dost pil,“ vzpomínala na slavného zpěváka a herce, s nímž točila Hrstku statečných (1959).

„Jednoho dne se ukázal až v jednu, a jelikož si ráda utahuji, řekla jsem mu: ‚Franku, až budeš mít příště zpoždění, zavolej mi, ať si taky můžu přispat.‘ Urazil se, neměl žádný smysl pro humor,“ řekla pro magazín Variety. A podobně se prý choval Humphrey Bogart, když točili Poraž ďábla (1953).

Všechny hereččiny známosti ale blednou v porovnání s konstruktérem, pilotem, režisérem a producentem, miliardářem Howardem Hughesem (†70). Jeden z nejbohatších mužů světa té doby, jehož v životopisném filmu Letec (2004) ztvárnil Leonardo DiCaprio (48), strávil s Ginou dva a půl měsíce poté, co jí na základě jejích fotek v bikinách nabídl roli ve svých filmech. „Můj muž mi řekl, ať do Ameriky letím, že mi nechce ničit kariéru,“ vzpomínala herečka na rok 1950 a gesto slovinského chotě Milka Skofiće.

„Dva a půl měsíce jsem strávila v Howardově hotelu, kde mě denně navštěvoval. Zakazoval mi být ve společnosti jiných mužů, což mi přišlo směšné. Snažil se mě dostat, ale nikdy se mu to nepodařilo. Strašně ho překvapilo, že jsem nestála o jeho bohatství. Ale aspoň mě naučil sprostá slovíčka, anglicky jsem neuměla,“ popsala svůj pobyt.

Ani po návratu do Itálie ale neměla klid. „Nevzdával se, celých 13 let se mi dvořil. Posílal za mnou své právníky, s mým manželem hráli tenis,“ smála se při vzpomínce na miliardářovy triky.

Dvě znásilnění

Krásná Gina se za svůj život hned dvakrát stala obětí sexuálního násilí! Přiznala to v roce 2017 v italské televizi. „Poprvé jsem byla ještě nevinná, o lásce jsem nic nevěděla, ničemu jsem nerozuměla. Jednalo se o dost známou osobnost. Mně bylo tehdy 18 let, chodila jsem ještě na gymnázium,“ uvedla filmová ikona a šokovala tak celou Itálii. Později zveřejnila i částečnou identitu útočníka.

Mělo jít o hráče fotbalového klubu Lazio Řím, se kterým chodila asi dva roky. On však už byl zasnoubený s jinou ženou. „Pozval mě na večírek a řekli mi, že tam budou další přátelé, ale když jsem dorazila, byli jsme sami. Nabídl mi drink. Nepamatuji si, co se stalo potom, vím jen, že když jsem se probudila, zjistila jsem, že jsem nahá v jeho posteli. Až po návratu domů jsem si uvědomila, že mě znásilnil. Navždy mě to poznamenalo, musela jsem se vdát, abych na to zapomněla,“ uvedla ikona stříbrného plátna.

Druhý případ nechtěla nijak přiblížit. Uvedla pouze, že se odehrál až po její svatbě s lékařem Milkem Skofićem a že agresorem byl tehdy cizinec. Za lékaře Skofiće byla vdaná v letech 1949 až 1971, je rovněž otcem jejího jediného syna Milka (65). Později už vyhledávala hlavně zajíčky...

Video
Video se připravuje ...

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil? Videohub

Fotogalerie
42 fotografií