Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Marián (47) při autonehodě zabil expřítelkyni schválně?! Mrazivá slova o loučení se švagrem

Autor: štt - 
12. prosince 2022
12:10

Státní zástupce přehodnotil obžalobu v případu tragické nehody, ke které došlo v létě u slovenské obce Revúce. Podnikatel Marián (47) měl záměrně narazit svým vozem do auta expřítelkyně Iriny (†43), která při nehodě zemřela. Dle nových výpovědí měl muž svou bývalou ženu delší dobu stalkovat. V den tragédie dokonce navštívil jejího bratra, aby mu dal své sbohem!

K tragédii došlo 15. července na silnici mezi obcí Revúce a Muránskou Dlhou Lúkou. Podnikatel Marián V. kolem osmé hodiny večerní ze zatím neznámých důvodů vjel se svým luxusním BMW do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím starším vozem, který v té době řídila jeho bývalá partnerka. Čelní srážku nepřežila.

Nové důkazy

Vyšetřovatel krátce po nehodě zahájil trestní stíhání pro skutek, který byl původně právně kvalifikován jako trestný čin zabití. Před několika dny však byl případ předán Úřadu speciální prokuratury, neboť státní zástupce dospěl k závěru, že se jedná o podezření ze zvlášť závažného zločinu úkladné vraždy, informoval web deníku Plus JEDEN DEŇ.

Video  Podnikatel Marian měl schválně způsobit dopravní nehodu, při níž zemřela jeho expartnerka Irina.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

K přehodnocení obžaloby došlo díky prokázání nových důkazů. Po výslechu svědků a prozkoumání kamerových záznamů vyšetřovatel poukázal na možný motiv obviněného pomstít se své bývalé družce, s níž byl ve vztahu asi 12 let. Důvodem msty měl být rodinný dům, který měla během vztahu s Mariánem ve společném vlastnictví. Po rozvodu jej získala darovací smlouvou a záhy jej prodala.

Pozůstalí jednohlasně tvrdí, že podnikatel nehodu způsobil úmyslně. Matka zemřelé policistům například uvedla, že den před tragédií její dceři volal Mariánův právník. Irinina kamarádka policistům sdělila, že expřítel ženu pravidelně pronásledoval. To potvrdil i Irinin syn Markus.

Zdaleka nejděsivější výpověď přinesl Irinin bratr. Podnikatel za ním měl v osudný den přijít, podat mu ruku a říct, že „se přišel rozloučit se svým bývalým švagrem“.

Možnost vazby

Marián se před nehodou přestěhoval nedaleko domu své bývalé družky. Mnoho lidí dále potvrdilo, že se u nich měl muž informovat, v kolik hodin se Irina obvykle vrací z práce a zda jezdí sama.

V pátek 15. července si na ni měl počkat a začít ji pronásledovat. Poté, co se ji snažil autem vytlačit ze silnice, vystrašená žena zastavila na odpočívadle. Jelikož neměla signál, požádala cizího řidiče, aby zavolal na tísňovou linku. Když vše policistům vysvětlila, odjela domů. Tam už ale bohužel nedorazila.

Soudce pro přípravné řízení minulý týden rozhodl, že obviněný nebude vzat do vazby. Proti tomuto rozhodnutí podala státní zástupkyně stížnost, v níž uvedla, že podle jejího názoru existuje obava, která odůvodňuje uvalení útěkové vazby.

„K písemnému návrhu na vzetí do vazby dodávám, že při dnešním výslechu obviněného bylo zjištěno, že obviněný má dobrý vztah i ke své mladší dceři, která studuje v Anglii, a proto by tam mohl uprchnout,“ uvedla. Nejvyšší soud se bude stížností zabývat v pondělí 12. prosince.

Co je femicida?

Femicida je označení pro vraždu ženy, spáchanou kvůli jejímu pohlaví. Jedná se o nejzávažnější formu ženské diskriminace. Tomuto genderově motivovanému zločinu zpravidla předchází dlouhodobé výhrůžky, zastrašování, domácí či sexuální násilí apod. Většinu vražd páchají současní či bývalí partneři obětí – typickým motivem je fakt, že od nich žena odešla nebo chce odejít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání