Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Milostný trojúhelník skončil mrtvým mužem v sudu: Daniel prý mlátil partnerku a děti se ho bály!

Autor: ČTK - 
8. prosince 2022
14:40

Zavražděný Daniel B., jehož podle obžaloby před lety usmrtil v Českých Velenicích na Jindřichohradecku jeho bratranec Ján S., se údajně choval ke své partnerce agresivně a bil ji. Před českobudějovickým soudem to ve čtvrtek řekli předvolaní svědci. Partnerka Daniela B. je obžalovaná z účastenství ve formě pomoci vraždy, za což jí hrozí až desetileté vězení. Ján S., jenž podle obžaloby oběť ubodal nožem, může dostat až dvacetiletý trest.

„Kristýna byla hodně bita, věděli jsme to v Českých Velenicích a viděli jsme to na ní, když jsme chodili na procházky s kočárky,“ uvedla svědkyně. Dodala, že Daniel B. byl agresivní i vůči svým dětem, které s obžalovanou měl. „Děti se ho bály,“ řekla.

Nyní pětatřicetiletý Ján S. podle obžaloby v srpnu 2012 zabil v Českých Velenicích svého bratrance, kterého tehdy záměrně uspala jeho partnerka. Obžalovaný pak tělo uložil do sudu, který zabetonoval ve sklepě. Informace o mrtvém se k policistům dostala až loni od kontaktu z drogové scény. Pátrání je loni v říjnu přivedlo do domu v Českých Velenicích, kde tělo zabalené v látce a ukryté v plastovém sudu našli pod betonovou podlahou ve sklepě.

Video  V tomto domě byl nalezen sud s mrtvolou muže (†26).  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Ján S. mi říkal, že Daniel B. ubližuje Kristýně, že ji bije,“ uvedl další svědek, jenž mrtvého i obžalované zná. Zavražděný měl s obžalovanou, které je nyní 29 let, tři malé děti. Žena soužití popisovala jako velmi problematické. Její partner prý nepracoval a živil se nelegálně. Dodala, že ji nutil i k tomu, že by si mohla vydělávat jako prostitutka. Obžalovaná se časem sblížila se Jánem S. a stali se milenci.

Podle obžaloby dala žena partnerovi před smrtí do přesnídávky prášky dithiaden, po nichž usnul. Uvedla, že její tehdejší partner užíval často různé léky a dithiaden si párkrát dal i do džusu. Podle ní se po užití léků uklidnil a nebyl tak agresivní. Kvůli tomu mu podala dithiaden i před smrtí.

Odešla pak s dětmi ven a netušila, co se s jejím partnerem stalo. Ján S. jí prý pak jen řekl, že se nemusí strachovat, že všechno vyřešil. „Na nic jsem se neptala, měla jsem jen strach,“ odpověděla na dotaz, proč nepátrala po zmizelém partnerovi. Po několika týdnech odjela asi na půl roku na Slovensko se Sedlákem k jeho příbuzným.

Soud líčení přerušil a bude pokračovat 2. února.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání