Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pár s postiženou dcerou před Vánocemi přišel o střechu nad hlavou: Zubří pro rodinu vyhlásilo sbírku!

Autor: rc - 
6. prosince 2022
17:49

Adventní čas patří mezi nejkrásnější období v roce, ovšem rodinu na Vsetínsku postihla tragédie. V jejich domě v obci Zubří vypukl požár. Partneři, kteří v domě bydleli, se starají o postiženou dceru (48) a během pár chvil tak rodina přišla o střechu nad hlavou. Město se jim ale rozhodlo v těžkých chvílích pomoci a vyhlásilo veřejnou sbírku.

V neděli večer se hasiči rozjeli do obce Zubří na Vsetínsku, kde plameny zachvátily rodinný dům. Na místo se sjelo až osm jednotek hasičů. „Plameny se šířily po obvodovém plášti a po střeše. Elektřina a plyn byly vypnuty. Z domu jsme vynesli dvě malé láhve na propan-butan,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička. „Přístup k objektu byl z jedné strany obtížný, protože dům je postavený ve svahu,“ dodal mluvčí v prohlášení.

Tragédie před Vánoci

Rodina před Vánoci skončila bez střechy nad hlavou. Pomoci se jim ale rozhodli sousedé a celé město. Vladimír S., který v domě žil se svou partnerkou a její postiženou dcerou, pro Televizní noviny uvedl, že se snažil před příjezdem hasičů oheň hasit hadicí, aby se nerozšířil, ale marně.

Pomoc sousedů a města

„Tady jsou dobří lidé,“ řekl Vladimír o svých sousedech, kteří jim nabídli střechu nad hlavou. Vladimír se popálil na čele a skončil v nemocnici. Hned druhý den se ale vrátil to obce, aby zjistil rozsah škod a mohl se pustit do oprav. Město Zubří se rodině rozhodlo pomoci a založilo veřejnou sbírku. „Stejně jako v loňském roce, kdy občané přispívali na transparentní účet města Zubří na pomoc rodině, které vyhořel byt na Sídlišti, se na nás opět obrací spousta lidí s nabídkou pomoci,“ napsalo město ke sbírce, jíž zveřejňuje na oficiálních stránkách.

Video  Požár opuštěné budovy v Kvítkovicích na Zlínsku  - HZS Zlínského kraje
Video se připravuje ...

uznevim ( 7. prosince 2022 05:41 )

ten oheň se nezapálil sám, lidi jsou nedbalí a nedají si říct

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání