Podle policejní mluvčí Daniely Vlčkové oheň pravděpodobně vnikl od akumulátoru v nabíječce. Případ v průběhu čtvrtku šetřili kriminalisté. Vyklízet byty proto zatím lidé nemohli, i když u domu už stojí velkoobjemový kontejner.

Video
Video se připravuje ...

Panelák v Českém Těšíně zachvátil mohutný požár. fb

„Postižené rodiny námi nabízené ubytování nevyužily,“ uvedla předsedkyně bytového družstva Těšíňan Romana Slowiková. Prioritou je nyní, co nejrychleji opravit střechu a čeká se na verdikt statiků. Přesná škoda zatím nebyla stanovena, hasiči hovořili těsně po požáru o pěti milionech.

Venku lidé plakali

„Kromě nejvíc zničeného horního patra, budou poškozené i byty ve dvou třech patrech pod nimi. Určitě tam zatekla voda při hašení. Já jsem v sedmém patře a mám promáčené rohy místností,“ uvedla Jaroslava Jurásková.

Podle ženy začalo nejdříve létat sklo, zřejmě jak praskalo žárem, což ji vyděsilo. Pak slyšela, jak lidé běží po schodech dolů. „V tu chvíli už na nás bušili hasiči. Popadla jsem jen bundu a klíče, na nic jiného nebyl čas. Venku někteří lidé plakali a byli v šoku. Štěstí je, že nikdo neuhořel,“ dodala.

Fotogalerie
19 fotografií