Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie při požáru v Novém Boru: Dobrovolného hasiče (†39) zabil zřícený strop. V troskách domu našli další tělo

Tragédie při požáru v Novém Boru: Zasahujícího dobrovolného hasiče zabil zřícený strop
Tragédie při požáru v Novém Boru: Zasahujícího dobrovolného hasiče zabil zřícený strop  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Aktualizováno -
1. prosince 2022
11:24
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2022
12:40

Při likvidaci požáru roubeného domu v Novém Boru na Českolipsku zemřel ve středu ráno 39letý dobrovolný hasič. Zřítil se na něj strop, svým zraněním přes veškerou snahu zdravotníků podlehl, řekla to krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. Česká televize ve čtvrtek uvedla, že v troskách bylo objeveno tělo druhé oběti požáru. 

U požáru roubeného domu v části Arnultovice zasahovali hasiči od časného středečního rána, policie pohřešovala 73letého spolumajitele, který v domě bydlel. ČT24 informovala o den později, že bylo v troskách nalezeno tělo. Jde téměř s jistotou o tohoto muže.

Hlášení o požáru roubenky přijalo operační středisko hasičů krátce po 4:45. „Při příjezdu jednotek na místo byla požárem zasažena značná část podkroví. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy a vysokotlaké hasicí a řezací zařízení CCS Cobra, kterým si hasiči ochlazovali spodní část domu. Byl to samostatně stojící objekt obklopený stromy, hasiči ochlazovali i okolí, aby se oheň na stromy nerozšířil,“ doplnil Sucharda. Objekt je podle něj nestabilní a statik doporučil ho před dalším průzkumem zabezpečit.

Po pádu stropu zemřel při požáru dobrovolný hasič. „Žádná slova nemohou dostatečně vyjádřit zármutek, který soucítíme. Rodině a pozůstalým zesnulého hasiče přejeme hodně sil,“ uvedl ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jan Hadrbolec.

Soustrast pozůstalým vyjádřil také ministr vnitra Vít Rakušan. „Upřímně mě mrzí, co se při požáru stalo, a chtěl bych vyjádřit soustrast rodině a všem pozůstalým,“ řekl.

Podívejte se také na video sedmi komplikovaných hasičských zásahů v tomto roce.

Video  7 komplikovaných zásahů našich hasičů v roce 2022  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání