Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jan Havránek se podílel na hašení Českého Švýcarska: Pomohl i dopadnout zloděje!

Autor: jel - 
17. srpna 2022
21:18

Velitel dobrovolných hasičů z Kytlic Jan Havránek se podílel na hašení rozsáhlého požáru v Českém Švýcarsku. Mimo to ale minulý pátek pomohl dopadnout zloděje dodávky. Když se pohyboval na Českolipsku, před sebou spatřil auto, o kterém tušil, že je kradené.

Kradenou dodávku hasič poznal podle registrační značky a reklamních nápisů na zadních dveřích. Celou věc okamžitě ohlásil na policii a za vozem se vydal, aby mohl operačnímu důstojníkovi dobře popsat pohyb dodávky.

„Nechal jsem si mezi ním a mnou kamion, aby netušil, že jedu za ním, a najednou už se objevila policejní auta,“ popsal událost Jan Havránek pro TV Nova.

„Poblíž autobusové zastávky v Pihelu ho se zapnutým světelným i zvukovým signalizačním zařízením zastavili policisté z českolipské hlídkové služby,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. „Od volání pana Havránka na linku 158 do zadržení řidiče kradené dodávky uběhly pouze 4 minuty. Žádný odpor nekladl, zřejmě se domníval, že jde o rutinní kontrolu,“ doplnila.

Ukázalo se nejen to, že byla dodávka kradená, ale řidič neměl za volantem co dělat. Nevlastnil totiž řidičské oprávnění. Navíc měl pozitivní test na drogy. Případem se budou dále zabývat ústečtí policisté, protože právě tam k odcizení vozu došlo.

Video  Příběhy hasičů, kteří hasili požár v Českém Švýcarsku.  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání