Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pomoc pro České Švýcarsko: Hasičům můžete přivézt oční kapky nebo náplasti, na obnovu obcí lze přispět i finančně

Aktualizováno -
27. července 2022
08:54
Autor: ČTK, mah, swp - 
29. července 2022
10:07

V Národním parku České Švýcarsko zuří od neděle lesní požár. Ten se rozhořel původně na třech hektarech v lokalitě Malinový důl, odkud se ovšem v pondělí začal šířit díky silnému větru. Netrvalo ovšem ani den a začala se dávat dohromady pomoc pro postižené obce a národní park i pro hasiče, kteří se snaží plameny zkrotit. Lidé tak mohou hasičům přivézt zdravotnický mateirál pro hasiče, nebo mohou přispět finančně.

Sbírka na pomoc Českému Švýcarsku

Sbírku na pomoc obcím zasaženým požárem spustil v úterý místní senátor Zbyněk Linhart (za STAN) ve spolupráci s platformou Donio jen několik hodin poté, co se oheň začal šířit z původního ohniska.

Češi navíc znovu potvrdili, že když jde o dobrou věc, umí se rychle semknout a do pátečního rána vybrali už přes 6 milionů korun.

Vybrané finance budou následně použity na pomoc obcím, které oheň zasáhl, a případně i na pomoc samotnému Národnímu parku České Švýcarsko. Přispět můžete prostřednictvím webových stránek sbírky.

Pomoc hasičům zasahujícím v Českém Švýcarsku

Hasiči v prvních dnech zásahu sháněli především pití a jídlo. Obojího se ovšem podařilo vybrat neskutečné množství. V současnosti tak žádají lidi o jiné dary.

Několikadenní zásah v těžkých podmínkách si na nich vybírají daň. Z našlapaných kilometrů se jim dělají puchíře, zároveň mají problémy s kouřem a prachem, který zvedá vítr v okolí požáru a dráždí jim oči.

V současnosti tak hasiči žádají především oční kapky, vodu na vyplachování očí, speciální náplasti na puchýře i klasické náplasti nebo obvazy. Zásoby by lidé měli vozit do hasičské zbrojnici v Doksech. Ta se nachází na adrese Valdštejnská 153.

21:30
2. 8. 2022
!

Vážení čtenáři, online přenos k požáru v Českém Švýcarsku končí. Hasiči mají oheň po víc než týdenním boji pod kontrolou a v následujících dnech ho chtějí uhasit úplně. Děkujeme vám za pozornost a připomínáme možnost finančně pomoci zasaženým obcím a jejich obyvatelům prostřednictvím veřejné sbírky na crowdfundingové platformě Donio.cz. V současné chvíli dárci naposílali téměř devět milionů korun.

21:24
2. 8. 2022

Hasičům v Českém Švýcarsku se dnes podařilo plochu požářiště zmenšit z 606 hektarů na 513 hektarů. Návrat evakuovaných zatím dál není možný.

19:10
2. 8. 2022

Ústecký kraj chce přispět dobrovolným hasičům, kteří v Českém Švýcarsku zasahují, na nákup nové techniky. Půjde asi o miliony korun, řekl dnes ČTK hejtman Jan Schiller (ANO).

Zobrazit celý online

Video  Ohnivé peklo v Českém Švýcarsku! Hasiči bojují o osud Hřenska, kouř je cítit až v Praze!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

jajas ( 29. července 2022 07:30 )

Že se ten vykulenec Rakušan nestydí! Hasiči, kteří spadají pod jeho ministerstvo potřebují pomoc, protože se dostali do neuvěřitelné těžké situace, která není běžná a ten vykulenec se tam v kvádru jede jen podívat? To ho skutečně nenapadlo zajistit prostředky k vytvoření nějakého zázemí pro ty chlapy, kteří jsou na pokraji sil? No asi ne...on má jiné kšef­ty..­...nes­kuteč­ný lempl!

moro ( 28. července 2022 11:32 )

To snad nemyslitevazne, stát nemá na jídlo hasičům a uživí pulmilionu Ukrajinu! Nemá ani na pořádný hasiči vrtulník místo pitomeho auta propolicisty mohli koupit co je potřebné ikdyz někoho dohoni a nerozsekaji v první jízdě, Da mu statecek malou pokuticku, které se každý vysmeje.To je tady na blití úplně ve všem. Ta naše vláda to tady řídí jakoby ztratili v hlavě mozek!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání