Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na Vsetínsku hořel rodinný dům: Více než třímilionová škoda a jeden zraněný!

Autor: ČTK, inf - 
5. prosince 2022
08:00

V Zubří na Vsetínsku hořel v neděli večer rodinný dům. Požár způsobil škodu předběžně vyčíslenou na tři miliony korun, jeden člověk při něm utrpěl popáleniny, uvedl na webu krajských hasičů jejich mluvčí Roman Žemlička. Proč začalo hořet, zatím není jasné.

Oznámení o požáru přijali hasiči po 22:15. Likvidovalo jej osm profesionálních a dobrovolných jednotek. V době příjezdu hasičů se mimo dům nacházeli tři lidé, rodiče s dcerou. „Plameny se šířily po obvodovém plášti a po střeše. Elektřina a plyn byly vypnuty. Z domu jsme vynesli dvě malé tlakové láhve na propan-butan,“ uvedl mluvčí.

Hasiči zasahovali v dýchací technice. Jelikož je dům postavený ve svahu, přístup k němu byl z jedné strany obtížný. Jednoho z obyvatel domu převezla záchranná služba s popáleninami do nemocnice. „Tato osoba se ještě v průběhu hasebních prací vrátila zpět,“ uvedl Žemlička.

Odborník poskytl obyvatelům domu psychologickou pomoc. „Díky solidaritě sousedů přečkala rodina noc u sousedů. Náhradní ubytování na další dny rodině zajistila obec,“ doplnil mluvčí.

Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit majetek zhruba za 1,5 milionu korun. Příčina požáru zatím není známá, ohledávání požářiště bude pokračovat v pondělí dopoledne.

Video  Požár opuštěné budovy v Kvítkovicích na Zlínsku  - HZS Zlínského kraje
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání