Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Někoho jsem zabil, řekl muž, kterého zachránili z hořícího domu na Kroměřížsku

Aktualizováno -
6. srpna 2022
18:53
Autor: ČTK - 
6. srpna 2022
12:21

Ze zakouřené garáže hořícího rodinného domu v Kostelanech na Kroměřížsku zachránili v noci na sobotu hasiči muže, který na sebe upozornil voláním o pomoc. „Muž byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice," sdělil v sobotu ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička. Požár způsobil škodu za zhruba 900 000 korun, jeho příčinu vyšetřuje policie.

Požár rodinného domu v Kostelanech v sobotu časně ráno likvidovalo pět jednotek hasičů. „Při provádění průzkumu jsme uslyšeli, že za vraty garáže někdo volá o pomoc. Vrata jsme uvolnili a pomohli muži ven. Ten nám sdělil, že někoho zabil. Dům jsme prohledali, ale žádnou další osobu jsme nenašli,“ uvedl Žemlička.

„Cizí zavinění jsme prozatím vyloučili. Muže, který byl v době požáru uvnitř, převezli záchranáři k ošetření. Nadýchal 2,43 promile,“ uvedla na twitteru Policie ČR.

Zachráněný muž nějakou dobu pobýval v zakouřeném prostředí, tak ho na místě ošetřili zdravotníci. „Byl velmi dezorientovaný, proto byl odvezen k dalšímu ošetření do nemocnice,“ podotkl Žemlička. Hasiči před ohněm ochránili majetek za tři miliony korun.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání