Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nechtěla BDMS hrátky, tak přítele ubodala čtrnácti ranami do hrudníku! Teď ji čeká 12 let natvrdo

Autor: ČTK - 
7. března 2022
20:29

V Prusinovicích na Kroměřížsku začátkem prosince lońského roku došlo k tragédii. Eva Segiňová (43) ubodala známého šestapadesátiletého muže, který po ní vyžadoval  sadomasochistické sexuální praktiky. Ta ale odmítla a nakonec muže čtrnáckrát bodla do hrduníku. K vraždě se přiznala a Zlínký krajský soud v pondělí vynesl rozsudek 12 let vězení bez možnosti odvolání. 

 

Vražda se stala 3. prosince loňského roku v domě šestapadesátiletého muže, se kterým se žena důvěrně znala. Podle předsedy trestního senátu Radomíra Koudely po ní požadoval sadomasochistické sexuální praktiky. „Paní obžalovaná s tím nakonec nebyla srozuměna a chtěla to vyřešit, dá se říci, natrvalo. Takže vzala nůž, který byl v jiném pokoji, a minimálně čtrnáctkrát ho bodla. Z toho část bodnutí bylo do hrudníku, takže okamžitá smrt,“ řekl pro ČTK Koudela.

Oba byli pod vlivem alkoholu

Podle státního zástupce Martina Malůše se Segiňová k vraždě doznala. „Ale co se týká příčin, tak ty úplně zřejmé nejsou,“ řekl novinářům žalobce. V době činu byli žena i muž pod vlivem alkoholu. Podle soudu se znali delší dobu, Segiňová, která byla bez domova, u bývalého policisty občas přespávala a vařila mu.

Nedlouho po útoku Segiňová sama událost telefonicky oznámila policii. Policisté, kteří dorazili na místo, se napadeného muže ještě snažili zachránit a až do příjezdu lékařské pomoci ho oživovali. Přivolaní zdravotníci však u něj konstatovali smrt. Žena skončila po útoku ve vazbě.

Odsouzená byla trestaná již v minulosti

Dnes u soudu Segiňová uvedla, že s návrhem dohody o vině a trestu souhlasí. Více se k případu nevyjadřovala. V minulosti byla podle Koudely jednou soudně trestaná, avšak za trestný čin zcela jiného charakteru.

Dohodu o vině a trestu mezi obviněným a státním zástupcem lze od roku 2020 uzavřít u všech trestných činů včetně zvlášť závažných zločinů. S přihlédnutím k zájmům poškozených ji schvaluje soud. Ustanovení má za cíl usnadnit a zrychlit trestní řízení. Přistoupením na dohodu o vině a trestu odpadá u soudu nutnost dokazování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání