Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policie rozbila mezinárodní gang: Podnikatel z Liberce měl převážet tuny kokainu

Autor: jel - 
28. listopadu 2022
11:42

Dne 22. listopadu proběhla velká mezinárodní akce koordinovaná Europolem. Policie zatkla celkem 44 lidí z deseti zemí, kteří jsou podezřelí ze zločinného spolčení, pašování drog a praní špinavých peněz. Europol zasahoval celkem v jedenácti zemích. Devět zatčených je z České republiky. Jedním z nich má být i podnikatel z Liberce, který se údajně podílel na převážení drog.

O akci informoval Europol, který uvedl, že devět osob bylo zatčeno v České republice, devět ve Francii, sedm na Slovensku a v Litvě. V Lotyšsku pak zatkli 5 osob. Kriminalisté zasahovali také v Polsku, Norsku, Německu, Španělsku, USA a Maďarsku.

Během akce bylo zabaveno velké množství nelegálních drog (marihuana, metamfetamin, kokain, hašiš), peníze, zbraně nebo drahé hodinky. Zatčení podle Europolu zřejmě patří k jedné z nejnebezpečnějších zločineckých sítí v Evropě, která se podílela na pašování drog a praní špinavých peněz.

Video  Velký zásah proti zločinecké organizaci, policie zatkla 44 lidí z 10 zemí včetně Česka.  - Europol
Video se připravuje ...

„Na akci se podílela Národní protidrogová centrála PČR, zadrženo bylo 9 osob, z nichž 8 je stíháno vazebně,“ uvedli k akci čeští policisté s tím, že bližší informace zatím nemohou sdělit. 

Gang měl k pašování drog používat takové metody, díky kterým se mu dařilo se skrýt před zákonem. Podle CNN Prima News má být mezi zatčenými i majitel firmy z Liberce. Ten se měl podílet právě na přepravě drog. Zatknout ho prý přišla zásahovka do jeho vily a podle sousedů následně odtahovka zabavila také luxusní auto. Zatčen měl být i bratr majitele firmy.

Europol dodal, že samotný rozsah působení organizace je obrovský. Zřejmě působila dokonce na třech kontinentech. Zásilky drog byly nalezeny mimo jiné v plavidlech a nákladních autech, často ukryté v sofistikovaných tajných přihrádkách. 

 

FANY ( 29. listopadu 2022 17:45 )

Pochybuji, že kokain převážel, jako firma, proto bych se v komentáři vyhnul spojení "podnikatel .... měl převážet".
Takové spojení kydá hnůj i na ostatní podnikatele a co si budeme povídat, vytváří to společenský narativ.!

Uživatel_5521686 ( 28. listopadu 2022 14:14 )

Zajímavé,velký podporovatel kandidátky na neposkvrněnou prezidentku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání