Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední z obětí nehody v Bratislavě byla pohřbena: Svůj největší sen si už Sasha (†19) nesplní

Autor: pma - 
12. října 2022
12:15

Nejbližší rodina i kamarádi se v úterý navždy rozloučili s pátou obětí nehody na bratislavské zastávce Zochova, devatenáctiletým Sashou Slovíkem. Toho, stejně jako čtyři další studenty, kteří čekali na spoj na vysokoškolské koleje, v neděli 2. října srazil opilý sportovní funkcionář Dušan Dědeček. Kvůli jeho bezohledné jízdě si Sasha svůj sen vystudovat informatiku už nikdy nesplní.

Devatenáctiletý Saša svůj první vysokoškolský den nikdy nezažil. Stal se totiž jednou z obětí neskutečné tragédie, která otřásla celým Slovenskem. Chlapce a čtyři další studenty usmrtil v neděli 2. října opilý sportovní funkcionář Dušan Dědeček, když ve více než stokilometrové rychlosti najel na zastávku Zochova v centru Bratislavy.

Mladík byl pochován počátkem tohoto týdne v kostele v rodné Banské Bystrici, kam se s ním v úzkém okruhu přišla rozloučit rodina a kamarádi. Uložen byl do hnědé rakve. „Do smrti si budeme klást stále dokola tu jedinou otázku: Proč? Jak budeme teď bez tebe žít? Naše srdce se rozbila na tisíce kousků, “ zaznělo z úst kněze ve smuteční řeči.

Miloval tenis, matematiku a videohry

Neštěstí všechny chlapcovy blízké zasáhlo. „Jedním slovem je to tragédie, hrozně to píchá do srdce,“ sdělili na pohřbu kamarádi zesnulého. „Měla by se přijmout opatření, aby k podobným tragédiím již nedocházelo,“ doplnil Sašův příbuzný.

„Vynikal svojí skromností a pokorou. Často nás rozesmíval svým nakažlivým smíchem. Nikdy nikomu neřekl ne a rád pomáhal těm, kteří to potřebovali,“ popsal zesnulého kněz. Saša miloval tenis, který trénoval v Banské Bystrici do doby, než se přestěhoval. Byl přeborníkem v matematických soutěžích a rád hrál videohry. Rozhodl se tedy, že si splní svůj sen, a bude studovat na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě, kde se měl věnovat informatice. Do školy však už nikdy nenastoupil. Tragicky zahynul jen pár dní před kulatými dvacátými narozeninami.

Dva zranění zůstávají v nemocnici

Ze zavinění neštěstí, při kterém vyhaslo pět nevinných mladých životů, je obviněn sportovní funkcionář Dušan Dědeček. Ten je stíhán na svobodě. V bratislavské Univerzitní nemocnici zůstávají stále dva těžce zranění studenti. Oba jsou po operacích a pod dohledem zdravotníků.

Video  Záběry z nehody v Bratislavě 
Video se připravuje ...

margarete ( 12. října 2022 18:26 )

Soudce udělal dobře, že to hovado neposlal do vazby. Takhle si to s ním můžou vyřídit pozůstalí nebo si může sám v klidu hodit mašlí.

pepen ( 12. října 2022 12:39 )

Nehroznější na tom je,že rodiče a nejbližší příbuzné pohřbívají mladé nevinné děti a on si sedí doma !!! Je to opravdu katastrofa !!!Upřímnou soustrast !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání