Zimní středisko Donovaly leží na sever od Banské Bystrice mezi pohořími Velká Fatra a Starohorské vrchy, ve výšce 972 m nm a většinu cesty od českých hranic absolvujete po dálnici. Najdete tu různé druhy ubytování, horské chaty i luxusní hotely. Donovaly mají dokonce i svůj pivovar a místní restaurace se zaměřují na slovenskou domácí kuchyň. V hotelech naopak najdete i mezinárodní menu a zejména „krásná“ vína, na která je Slovensko právem hrdé.

Funpark pro děti

Donovalský Funpark je největší na Slovensku a postará se i o nejmenší.   Leží mezi sjezdovkami Nová Hoľa a Zahradište. Svojou rozlohou 12 500 m2 a vybavením se řadí k nevětším a nejlépe vybaveným Funparkům v Evropě. Je možné si tu objednat různé druhy lyžařských škol i individuální lekce, velkou atrakcí je nový lyžařský kolotoč, který pomáhá při výuce lyžování a děti ho milují.

Sjezdovky pro dospělé

Na pokročilejší lyžaře čekají dva lyžařské svahy, Nová Hola a Zahradiště. Jsou určeny spíše těm, kteří ocení pohodovou jízdu a nabízejí zejména červené a modré sjezdové tratě.  Sjezdovek je 19, různých lanovek a vleků celkem 16. Můžete tu vyzkoušet večerní lyžování a po objednání i fresh track, ranní lyžování na čerstvě upravené sjezdovce.  Je tu i Riders Park s překážkami a kluziště. Dole pod sjezdovkou vám čeká restaurace Stodola, kde se výborně vaří  a apres ski bar Husky, kde si můžete dopřát i oblíbené „horské“ koktejly.

Ne jen lyžováním živ je člověk

Děti někdy lyžování přestane bavit a pak je rodič vděčný za každou zábavu. Donovaly jsou na takové případy dobře připravené a v počtu atrakcí mohou konkurovat třeba rodinami milovanému Lipnu. Najdeme tu bobovou dráhu, na které si rádi zadovádějí i dospělí, pohádkovou vesničku Habakuky a miniaturní městečko Donovalkovo. Tam čeká 21 zmenšených domků, a tak si děti mohou hrát na radnici, poštu a podobně. Ovšem můžete se také svézt se psím spřežením, nebo proletět na paraglidu. O zábavu je tu zkrátka postaráno.