„Manžel přijel osobně a tento vztah mi oznámil. Nebylo to tak, že by to na něj prasklo. Upřímně musím říci, že nevím, proč mi manžel svůj vztah oznámil včetně jména. Tři týdny jsem to v sobě držela a není to tak, že bych dnes něco zveřejňovala. Zřejmě on měl potřebu, aby se to vědělo,“ uvedla. 

Anonymy o tom, že má její choť novou lásku, dostávala Žilková prý už přes tři roky. Doteď je ale Stropnický vždycky vyvracel, a tak jim nevěnovala velkou pozornost. „Myslela jsem si, že příčinou naší krize byl covid, dvouleté uzavření hranic a rušení letů. Příčinou je však zřejmě tato mladá podřízená,“ rýpla si.

Tušení ale přece jen měla. S milenkou svého stále ještě manžela Markétou  Horňákovou se před lety osobně setkala a už tehdy jí bylo jasné, že jejího chotě zřejmě upoutá. „Před čtyřmi lety na podzim jsem si při prvním setkání s dotyčnou říkala: ‚Aha, tak to je jeho typ.‘ Za měsíc jsem dostala první anonymní zprávu. Tři a půl roku jsem se tím nějak trápila a věděla, že manžel o náš návrat do Izraele nestojí,“ pokračovala.

Víc nicméně o ženě, která jí „přebrala“ manžela, před kamerami Showtimu prozradit nechtěla. Slíbila to podle svých slov Stropnickému; tento poměr jí prý navíc za vyjádření ani nestojí. 

Herečka ale přece jen práskla, že se jí její dnes již bývalý svěřil, proč si vlastně milenku našel. „Manžel uvedl, že by si rád na důchod ještě něco užil! Upřímně? Já jsem se začala smát,“ uzavřela Žilková celou záležitost.

Podle informací Blesku se jeho nová partnerka jmenuje Markéta Horňáková a na pracovišti v Tel Avivu, kde pracuje od roku 2016, je oficiálně vedena jako konzulární asistentka. Na vysněného muže si prý brousila zuby už od jeho nástupu na ambasádu před téměř čtyřmi lety.

„Chlubila se, že ho určitě rozvede, dokonce se na to mezi kolegy vsázelo. Za Stropnického prošla výběrovým řízením na vyšší post a od té doby dělá kariéru,“ sdělil Blesku zdroj, který je se zákulisím českého velvyslanectví důvěrně obeznámen.

Více o manželství Veroniky Žilkové a Martina Stropnického čtěte v autobiografické knize Dělte dvěma, k dostání na ikiosek.cz s dopravou zdarma!

VIDEO: Humanitární katastrofa v Mariupolu. Zmutovaný Omikron v Evropě. A Žilková chystá Vzkříšení

Video
Video se připravuje ...

Humanitární katastrofa v Mariupolu. Zmutovaný Omikron v Evropě. A Žilková chystá Vzkříšení Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
153 fotografií