Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uznávané botaniky unesli a zavraždili: Jejich těla hodili krokodýlům!

Autor: rc - 
7. října 2022
17:46

Uznávaní botanici Rodney (†74) a Rachel (†63) Saundersovi cestovali po odlehlých místech Jihoafrické republiky, aby sehnali nové zásoby pro svůj zásilkový podnik v Kapském Městě. Z cesty se už ale domů nevrátili. Členové gangu je brutálně zavraždili a jejich těla pak hodili do řeky plné krokodýlů.

Od šokující vraždy manželů Saundersových uplynuly už čtyři roky a před soudem stanula trojice podezřelých. Manželé, kteří byli uznávanými botaniky, v roce 2018 cestovali po Jihoafrické republice. Na šestiměsíční cesty po horách a lesích země se vydávali každý rok.

Prozkoumávali právě zejména odlehlé oblasti, kde sháněli zásoby pro svůj zásilkový obchod v Kapském Městě. V únoru onoho roku však náhle zmizeli. Podle informací deníku Independent před smrtí ještě stihli natočit rozhovor pro zahrádkářský pořad, který vysílala stanice BBC.

Moderátor Nick Bailey následně publikoval společné selfie s párem na sociální síti Twitter. „Úžasní Rod a Rachel Saundersovi ze Silver Hill Seeds. Tito lidé znají typické jihoafrické rostliny a ví, kde je najít. Na internetu prodávají širokou škálu semen,“ uvedl v popisku fotografie. Snímek, který publikoval, byl zřejmě poslední fotografii manželů.

Ještě 8. února kontaktovali dobrodruzi svého zaměstnance, ale pak už se nikomu neozvali, a tak od dva dny jejich blízcí zalarmovali příslušné úřady. „Kolem 10. února vyšetřovatelé dostali informaci, že Rodneyho Saunderse a jeho manželku Rachel Saundersovou z Kapského Města unesli v regionu KwaZulu-Natal,“ zaznělo u soudu.

Dvojici údajně někdo unesl z jejich stanu a zavraždil je. Následně jejich těla shodil z mostu do řeky, která se jen hemžila krokodýly. Ostatky jejich těl nalezli rybáři až o několik měsíců později. Vzhledem k tomu, že byla částečně sežrána a v značném rozkladu, identifikovali je pomocí testů DNA.

Vyšetřovatelé v souvislosti s násilnou smrtí botaniků zadrželi podezřelé. Těmi jsou Sayefundeen Aslam Del Vecchio (39), jeho manželka Bibi Fatima Patelová (28) jejich nájemníka Mussa Ahmad Jackson (35). Trojice se již objevila u soudu, ale svou vinu popírá. V případu figuruje ještě čtvrtý podezřelý, který si údajně koupil osobní věci Saundersových od trojice, nepodílel se prý však na únosu a jejich vraždě. 

Video  Krokodýl v Indonésii žil šest let s pneumatikou na krku. Zachránil ho prodavač ptactva.  - profimedia.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání