Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zraněný vlček z Horní Blatné je po operaci kyčlí! Jak náročný zákrok dopadl?

Autor: rc - 
5. října 2022
17:18

Skvělou zprávu na sociální síti sdíleli záchranáři z Drosery Bublava. Vlk, jehož zřejmě srazilo u Horní Blatné auto, je po operaci kyčlí! Zákrok proběhl bez komplikací a vlčímu pacientovi se daří dobře.

Příběh vlka, kterého koncem září u obce Horní Blatná našli houbaři ležet nehybně v lese, sleduje s napětím celé Česko. Zvíře se dostalo do péče lidí ze záchranné stanice Drosera Bublava, kteří pravidelně informují o jeho stavu.

Začátkem týdne na facebooku napsali, že ve středu 5. října by měl podstoupit operaci. „Jistě netrpělivě čekáte na nové zprávy. Tak tady jsou. Vlček je v dobré kondici, a pokud mu to vydrží, v což věříme, tak ve středu půjde na plánovanou operaci kyčlí,“ napsali s tím, aby mu všichni drželi palce.

Nakonec se plánovaná operace opravdu uskutečnila. Podle záchranářů dopadla podle plánů. „A máme tu zprávu, na kterou určitě plno z vás netrpělivě čeká. Vlček je po operaci zadních kyčlí. Vše dopadlo na jedničku, bez komplikací,“ uvedli s tím, že pokud se neobjeví pooperační problémy, už v pátek bude pacient propuštěn do domácí léčby. Následně ještě publikovali fotografii, na níž zvíře odpočívá po zákroku.

Pod příspěvky se začaly štosovat komentáře. „Skvělá zpráva. Držím palce. Velké díky lékařům i vám,“ napsala jedna z komentujících. „Pan doktor na veterině je borec. Díky moc. Skvělý,“ napsal další. „To ráda čtu! Skvělá zpráva,“ napsala další uživatelka sítě.

Video  Sraženého vlka z Horní Blatné čeká operace: Do přírody se už nevrátí.  - TV Nova
Video se připravuje ...

verka1 ( 6. října 2022 08:57 )

Problém roztrhané ovce, tento problém je dlouhodobý a ministerstvo má řešit.

Uživatel_5189551 ( 6. října 2022 06:49 )

Bacha, at vam nepraskne zilka.Farmar,ktery si neporidi na ochranu stada elektro.ohradnik a kvalitniho pasteveckeho psa je pitomec.

Uživatel_5189551 ( 6. října 2022 06:41 )

Reseni,pastevecky pes,ale to by byl velky vydaj a konec kompenzaci za mrtve ovce

yarda ( 6. října 2022 05:35 )

Roztrhané ovce kromě chovatelů nikoho nezajímají, ale skrz toho vlka se dost lidí může zviditelnit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání