Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vlka z Horní Blatné čekají dvě operace: Už se snaží postavit na nohy

Autor: VaB - 
3. října 2022
18:48

Vlk, kterého zřejmě srazilo u Horní Blatné auto, se stále zlepšuje. Více jak týden od nehody se snaží stavit na přední nohy a začíná žrát. V pondělí se měl podrobit operaci, o dva dny později další. 

Zvíře našli houbaři koncem září u obce Horní Blatná jak leží nehybně v lese. Rychle se ho ujali zvířecí záchranáři z Karlovarského kraje, kteří ho odvezli do svého zařízení. Zvíře je ale stále nehybné, kvůli otoku tlačícímu na míchu nemůže chodit.

Podle ochránců vlka obecného srazilo auto a řidič pak ujel. „A máme tu další čerstvou zprávu o našem vlčím marodovi. Jeho stav se opět zlepšil. Pokouší se postavit na přední nohy. I když má problémy s čelistí, tak sám žere i pije. Dokonce se přestěhoval do nového, většího pokojíčku,“ popisují záchranáři z Drosery Bublava.

Doplnili, že vlk bude v pondělí operován. „Pokud půjde vše jak má, tak v pondělí by podstoupil první zákrok. Držte mu palce,“ napsali. Dodávají, že je zvíře v dobré kondici. 

Pokud vydrží a nic se v jeho zdravotním stavu nezhorší, mohl by již ve středu jít na plánovanou operací kyčlí. Již v týdnu informovali o tom, že ho čeká i ortopedické vyšetření, po kterém by se mělo vše vracet do normálu. 

Video  Sraženého vlka z Horní Blatné čeká operace: Do přírody se už nevrátí.  - TV Nova
Video se připravuje ...

Jitka Mrazova ( 6. října 2022 11:28 )

Pan doktor na klinice v Praze je skvělý,operoval nohu našemu psovi

Radka Křížová ( 4. října 2022 06:49 )

Já i moji chlupaci ti držíme palce jsi bojovník a neboj toho hajzla co tě srazil dožene karma .Moc děkuji houbařům,že nebyli lhostejní a pomohli

ladybug ( 3. října 2022 22:43 )

Drž se vlčáčku, myslím na tebe, ať se uzdravíš. Čekam na další zprávy o tobě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání