Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Oběti tragické nehody v Bratislavě: Na zastávce zemřel Marek (†20) a studentka Broňa (†21). Tvořili zamilovaný pár

  • Autor: rc - 
    Aktualizováno -
    4. 10. 2022
    14:50
    3. 10. 2022
    14:05

    Bratislava truchlí nad životy pěti lidí, kteří se stali oběťmi tragické nehody. V neděli 2. října se ve večerních hodinách na zastávku přiřítilo auto a najelo do lidí. Při nehodě zemřelo pět lidí a další skončili v nemocnici. Na zastávce přišel o život Marek, student Univerzity Komenského. Zemřela i jednadvacetiletá studentka Broňa. Spolu s Markem tvořili zamilovaný pár. Mezi oběťmi je i další studentka Natália. 

  • 1.Univerzitní student Marek

    Broňa (†21) a Marek (†20) tvořili zamilovaný pár.

    V osudnou dobu byl na zastávce Zochova univerzitní student Marek V. Milovník sportu, který měl před sebou celý život, studoval na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Komenského.

    Na univerzitě již vzniklo pietní místo, kam lidé přináší květiny. „Budeme vzpomínat na milého a usměvavého Ždiarana, který měl velkou chuť něčeho v životě dosáhnout. Osud se však postavil proti jeho vůli,“ napsalo vedení fakulty k smutečnímu oznámení, které je vyvěšeného u pietního místa. Po Markovi smutní i fotbalisté ze Spišské Bělé i FK Vysoké Tatry. „Když mi v pondělí ráno zavolal otec Marka a řekl mi, co se stalo, zůstal jsem otřesený a nevěřil jsem, že tato hrozná zpráva může být pravdivá,“ řekl webu Pluska.sk manažer fotbalového klubu Milan Šefc.

    Se smutkem v hlase dodal: „Marek byl náš brankář. Právě teď v neděli jsem ho po zápase vezl do Popradu k vlaku. Celou cestu jsme si povídali, byl to velmi milý a hutný rozhovor. Nic mi však nenapovědělo, že bude poslední. Rozloučili jsme se, podali si ruce a popřáli všechno nejlepší.“ Marek byl partnerem studentky Broni, která zemřela v pondělí. Společně tvořili zamilovaný pár.

    Při tragické nehodě v Bratislavě zemřel student Marek V.

  • 2.Zamilovaná Broňa

    Broňa (†21) zemřela den po tragické autonehodě v Bratislavě.

    Společným kamarádem páru byl Filip Kubáni. „Nečekal jsem, že z pěti obětí to budou dva lidé, které znám. Byl to šok, když jsem se to ráno dozvěděl. Je to strašně smutná událost. Zemřeli dva mladí lidé a sportovci. Byli šikovní. Je to obrovská škoda. Marek byl můj bývalý spoluhráč, hráli jsme spolu ligu. Mám společné vzpomínky, byl to úžasný chlap a skvělý brankář,“ řekl ztrápený mladík TV JOJ.

    Bróňa, s ní jsme byli vážně dobří kamarádi. Ona chodila na stejnou základní školu jako já. Byli jsme spolu dennodenně. Když pak odešla na vysokou školu, bylo to méně často. Teď v létě jsme se sešli a ještě se mě ptala, kdy půjdeme na kávu. A já jsem říkal, že půjdeme. No a nakonec tedy nepůjdeme...,“ uzavřel smutně kamarád.

    Video  Kamarád promluvil i smrti páru při nehodě v Bratislavě  - TV JOJ
    Video se připravuje ...

  • 3.Student Saša

    Na zastávce smrti zemřel i student Fakulty informatiky a informačních techologii Saša. „Před malou chvíli se nám bohužel potvrdila informace, že mezi oběťmi včerejší nehody jsou až dva studenti FIIT STU, Saša S. a Richard H.,“ stojí na facebooku fakulty.

    V úterý 4. října jejich spolužáci se rozeznělo Fakultou informatiky a informačních technologii ticho. Studenti, vyučující a další zaměstnanci fakulty tak uctili památku dvou zesnulých studentů. „Naše komunita, jako i celá společnost je otřesená tím, že zahynuli kvůli aroganci jednotlivce, který svým jednáním nerespektoval zásady slušnosti, etiky a morálky,“ uvedl pro tvnoviny.sk děkan Ivan Kotuliak. Ve vestibulu Univerzity Komenského jsou k dispozici kondolenční knihy a nad univerzitou visí černé vlajky.

    Studenti Saša a Richard zemřeli na zastávce v Bratislavě.

  • 4.Gymnazista Richard

    Další obětí hrůzné nehody je student prvního ročníku Fakulty informatiky a informačních technologii Slovenské technické univerzity. Rektor Oliver Moravčík pro TV JOJ uvedl, že studenti ze zastávky mířili na fakulty a koleje do Mlynské Doliny. „Jeden z nich tam už nikdy nepřijde. Je smutné, že to způsobila hrubá nezodpovědnost a tupá arogance jednotlivce,“ řekl rektor. 

    Podle webu Čas.sk jde o studenta Richarda H. Toho oplakávají na gymnáziu, kam chodil. „S hlubokou bolestí se loučíme s bývalým žákem našeho gymnázia Richardem H. Naše učitelská fakulta a studenti byli šokování tragickou zprávou,“ stojí na sociální síti. „Upřímnou soustrast rodině Ricsiho, sdílíme jejich nesmírnou bolest. Docházejí mi slova. Ticho, hovor. Prázdnota. Tvoje vzpomínka bude žít v našich srdcích navždy! Nechť je Bůj s tebou. Nech je tvůj odpočinek klidní, Ricsi!,“ uvedlo gymnázium v Šahách.

    Oběť hororové nehody v Bratislavě Richard H.

  • 5.Studentka právnické fakulty Natália

    Neštěstí v Bratislavě zasáhlo mnoho životů. Jednou z obětí je i mladá studentka Natália. Ta se věnovala studiu Právnické fakulty. I ona chodila na Univerzitu Komenského. Ta mezitím nabízí psychologickou pomoc všem, které neštěstí zasáhlo. 

    Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň byl viník nehody zadržený a v krvi měl 1,6 promile. K službu konajícím policistům a zdravotníkům se měl chovat agresivně.

    Studentka Natália H. zemřela při nehodě, která se stala na zastávce Zlochova v Bratislavě.

  • 6.Bratr finalistky Miss

    Na místě se nacházel i bratr finalistky Miss z roku 2020 Viktórie Podmanické. Nehodu jako zázrakem přežil. „Ano, na zastávce Zochova byl můj bratr. Byl tam i se svým kamarádem, kterého nejdřív nemohl najít. Potom ho našel několik metrů od zastávky. Zavolal sanitku,“ uvedla finalistka miss pro slovenský Plus Jeden Deň s tím, že jeho kamarád zemřel.

    „Náš Maťko to přežil, uskočil, ale…“ napsala jeho máma Zuzana Podmanická, která je gynekoložkou, na Facebook. „Všichni z té zastávky smrti měli život před sebou,“ dodala a zveřejnila oznámení o smrti studenta Marka. Veronika dodala, že se jednalo sekundy. Mnoho studentů údajně na té zastávce přestupuje na autobus a jede na své koleje.

    Video  Hororová nehoda v Bratislavě: Auto řídil sportovní funkcionář Dušan Dědeček  - TV Nova Official
    Video se připravuje ...

  • 7.Šokující video

    Tragédii, která se stala pár desítek minut po desáté hodině večerní, zachytily bezpečnostní kamery. Opilý řidič vjel na zastávku, kde čekala skupinka lidí na svůj autobusový spoj. Ve videu je vidět, jak ze zastávky odjíždí autobus a následně se k ní blíží osobní auto. Vozidlo nijak nezpomaluje a najednou jsou vidět jiskry zpod kol a slyšet náraz. Někteří lidí uskakují do bezpečí, ale další se zachránit nestihnou. Podle informací Plus Jeden Deň byl řidičem generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček. V autě s ním měl být i jeho syn Lukáš, který byl taktéž opilý.

    Video  Záběry z nehody v Bratislavě 
    Video se připravuje ...

     

6162 ( 4. října 2022 21:31 )

naFB jsem napsal, že by si zasloužil ten *** trest nejvyšší a byl jsem zablokován. Zlatí komunisti.

tarrica ( 4. října 2022 19:34 )

Není to hloupý názor, ten zm.d byl ožralý, pokud by mi zabil dítě či jiného člena rodiny a úmyslně ! -protože řídit opilý je úmyslné ohrožení- tak bych neměla proč žít a chápu, že někdo vezme právo do svých rukou.
Protože tresty za takovou prasárnu jsou směšné.

nika70 ( 4. října 2022 18:05 )

Bohužel asi ne. Jako ta Rezešová, kvůli které v autě uhořeli 4 lidé. Dostala 6 let, v půlce šla domů.
"Dcera dnes už zesnulého slovenského podnikatele a politika Eva Varholíková-Rezešová půjde na šest let do vězení. Trest jí vyměřil maďarský soud za loňskou tragickou nehodu, při které na maďarské dálnici zahynuli čtyři lidé. Řídila přitom pod vlivem alkoholu."

nika70 ( 4. října 2022 18:02 )

Možná mají povolení rodin.

nika70 ( 4. října 2022 18:02 )

Tady by měl padnout disciplinární trest! A aby ta smrt nebyla úplně zbytečná, tak komplet změnit zákony a dávat tresty jako za zabití! Ať se ten hajz.l smaží v pekle! I se svým synáčkem!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání