Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie na myslivecké slavnosti: Dávida (†21) probil proud z kabelu a zemřel

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Reprofoto: TV JOJ)
Autor: rix - 
12. září 2022
11:39

K obrovské tragédii došlo na Slovensku ve vesnici Mojín. Celá obec se těšila na tradiční myslivecké slavnosti, ale jejich start zhatilo náhlé úmrtí jednoho z pomocníků. Teprve jednadvacetiletý Dávid podlehl komplikovaným zraněním. Zabil ho zřejmě výboj z kabelu při stavbě pódia. 

Všechno se seběhlo neuvěřitelně rychle. Dávid v místní vesnici vypomáhal s přípravami na myslivecký den. Na místě měla hrát kapela a měly se pořádat soutěže pro děti i dospělé. Místo zábavy ale přišla tragédie.

Když mladý Slovák tahal jeden z kabelů, který měl sloužit k ozvučení a osvětlení pódia, přišla rána. Vteřinu na to už ho jeho kolegové viděli bezvládně ležet na zemi. „Vůbec nevíme, co se stalo, kabel byl prý úplně nový. Asi nějaká chyba, nevíme,“ zoufal si rodinný známý.

Na místo ihned vyjeli záchranáři, Dávidovi už bohužel nedokázali pomoct. „Dostali jsme informaci, že muže zasáhl proud a nedýchá. Záchranáři na místě pokračovali v resuscitaci, bohužel už mu nedokázali pomoci,“ vysvětlila mluvčí záchranky Alena Krčová. 

Slušný chlapec a pilný student

Z Dávidovy smrti se jeho blízcí nemohou vzpamatovat. „Pro všechny je to obrovská tragédie. Byl to velmi hodný a šikovný chlapec, který pocházel z dobré rodiny,“ svěřil se deníku Nový Čas rodinný přítel. „Vystudoval ekonomiku na střední škole,“ zmínil se o jeho pracovitosti. „Na té akci chtěl pomáhat,“ dodal. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání