Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladou taxikářku v Hlinsku napadl klient: Chytil ji pod krkem a chtěl po ní peníze

Autor: rix - 
26. srpna 2022
17:11

Pořádné drama prožila dvaadvacetiletá taxikářka v Hlinsku na Chrudimsku. Když dovezla jednoho z klientů na místo určení, bez varování ji napadl a požadoval peníze. Statečná žena se útočníkovi ubránila. Ten sice nakonec utekl i s penězi, ale policisté ho zanedlouho zadrželi.

Příběh se nejprve odehrával zcela normálně. „Neznámý pachatel měl nastoupit kolem jedné hodiny ráno do vozidla taxislužby, které stálo před jedním z pardubických barů. Taxikářce sdělil, že by chtěl odvézt do Hlinska,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. 

Když taxík dojel do města, klient řidičku dále naváděl, kam má jet. Nakonec dojeli až k ulici Ležáků. Tam nastalo drama. „Řidička sdělila muži částku, kterou má zaplatit. K placení se ale neměl. Měl strhnout vnitřní zpětné zrcátko s taxametrem, poškozenou měl uchopit za krk a opakovaně požadoval kasírtašku,“ popsala Muzikantová. 

Statečná řidička se ale nedala jen tak, s agresorem zápasila. Podařilo se jí otevřít dveře a volat o pomoc. „Když se útočník snažil otevřené dveře zavřít, všiml si kasírtašky ve dveřích. Tu z vozidla vzal a utekl,“ vysvětlila policejní mluvčí. 

Lupu si ale moc neužil. Do tří týdnů si policisté na muže došlápli. Na krku tak má trestný čin loupeže a poškození cizí věci. Podezřelý muž tak i s přispěním soudu putoval do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let za mřížemi. 

Video  Muž v Hlinsku podle policie přepadl taxikářku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání