Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Jozefínka (8) z Chrudimi našla na ulici dvoutisícovku: Vzorně ji odevzdala na policii

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
3. května 2022
17:04

Teprve osmiletá Jozefína z Chrudimi ukázala, že v i tak nízkém věku je velmi svědomitá a poctivá. Když totiž na zemi našla dva tisíce korun, okamžitě věděla, že se bankovka musí dostat ke svému majiteli a společně s maminkou se vydala na policii. Tam peníze vzorně odevzdala.

Školačka z Pardubicka ukázala chrudimským policistům, jak se i ve svých osmi letech umí chovat čestně. Při cestě v ulici Na Rozhledně totiž našla bankovku s nominální hodnotou dvou tisíc korun, ani na vteřinu ale nepřemýšlela nad tím, že by si peníze měla nechat jako štědré kapesné. Bankovku pečlivě schovala a pospíchala domů, aby o svém nálezu informovala maminku. Dívenka společně s maminkou usoudila, že peníze musí odnést na policejní stanici.

„Velmi si vážíme jednání holčičky, která ani na minutu nezaváhala a s nálezem peněz se doma svěřila,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Podle policistů se původní majitel bankovky již zřejmě nenajde. „Do současné doby nám nikdo ztrátu bankovky nenahlásil a navíc věrohodně prokázat, že nalezená bankovka je skutečně jeho, je v tomto případě prakticky nemožné,“ doplnila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi