Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svědek smrtelné nehody pobouřil veřejnost i policii: Místo pomoci zraněným vše natáčel na sociální sítě!

Autor: pma - 
16. srpna 2022
10:02

Naprosto bezohledně se zachoval svědek páteční vážné dopravní nehody u slovenské obce Ožďany, kde došlo ke srážce osobního automobilu s kamionem. Na místě zemřel jeden z řidičů a několik osob se vážně zranilo. Místo toho, aby svědek začal pasažérům pomáhat, vše si zcela nepochopitelně začal natáčet na sociální sítě.

V pátek došlo nedaleko slovenské obce Ožďany k vážné dopravní nehodě ve směru od Lučence na Rimavskou Sobotu. Řidič (†67) osobního auta Renault Clio přejel do protisměru a čelně narazil do plně naloženého kamionu.

Podle informací slovenské televize Markíza byl střet natolik silný, že vymrštil motor osobního vozu do vzduchu. Nehodu řidič osobáku nepřežil. Všemu přihlížel jeden z projíždějících řidičů. Namísto toho, aby pomohl zraněným před příjezdem záchranné služby a policie, si vše začal zcela lhostejně natáčet a přenos živě přenášel na sociální síti!

Slovenská policie uvedla, že se o videopřenosu dozvěděla právě skrze sociální sítě od jiných uživatelů. „Ze záznamu vyplývá, že na místě zatím nebyla policie ani záchranná služba. Místo toho, aby autor videa aktivně pomáhal obětem nehody a poskytoval první pomoc, jednoduše vytáhl mobil a začal vše natáčet," vyjádřila se k incidentu slovenská policie.

Muž sice zákon neporušil, ale schytal za svůj čin mnoho kritiky, a to jak ze strany policie, tak ze strany veřejnosti. „Toto chování je mi vrcholně odporné,“ uvedl pod příspěvkem uživatel Rasťo M. „Kam jsme se to dostali, když jsou lajky víc než život člověka. Za to, že neposkytl první pomoc, by měl být stíhaný,“ napsal na sociální sítě uživatel Juraj B.

Slovenská policie připomíná, že natáčení a fotografování na místě dopravní nehody není sice zákonem zakázané, ale je to krajně nevhodné hlavně z toho důvodu, že by se záznam skrze sociální sítě mohl dostat k někomu z pozůstalých či příbuzných obětí. „V některých krajinách je tento čin zakázaný zákonem. Nejen my, ale i naši zahraniční kolegové jsme na tuto aktivitu velmi hákliví. Natáčet si místo nehody nebo nedej bože nehodu, je opravdu přes čáru,“ uvedla slovenská policie.

Video  Jak se chovat na místě dopravní nehody  - Videohub
Video se připravuje ...

Kacah ( 25. srpna 2022 12:03 )

Haló pane pisálku, překlad slova krajina je stát nebo země.
Natáčení takových situaci by mělo být trestné všude.

Martin32 ( 16. srpna 2022 15:22 )

Zajímavé, že tady jméno a příjmení vidět nejde a na facebooku to koluje v necenzurované verzi dokonce je tam i odkaz na jeho facebook .

Yarda ( 16. srpna 2022 12:27 )

Mně se stalo něco podobného. Viděl jsem, že u nás na náměstí se perou cikáni, zdálo se mi, že tam jde o život, tak jsem z protilehlé strany volal tísňovou linku. Když jsem podával vysvětlení, policistka co to se mnou sepisovala mi říkala, že jsem jeden z prvních kdo k nim volal, ale týpci co byli blíž si to natáčeli na mobil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání