Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: Psychopat Svitek bestiálním způsobem zavraždil ženu a děti: Masakr šokuje i silné povahy!

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
28. července 2022
05:00

Poslední popravený v Československu Štefan Svitek si vysloužil přezdívku Horehronský rozparovač. Psychopatický vrah měl už od mládí podivné sklony a brutálně zacházel se zvířaty. Dne 30. října 1987 se však dopustil činu tak odporného, že nad ním dodnes zůstává rozum stát. Svou manželku a dvě malé holčičky zmasakroval, jejich těla rozpáral a nad zohyzděnými mrtvolami masturboval.

Štefan Svitek neměl jednoduché dětství. Násilný otec alkoholik ho často fyzicky trestal a matka mu zemřela, když byl ještě mladý. Ve škole měl neomluvené hodiny, dostával špatné známky a neměl ani příliš vysoké IQ. Již v dětství kouřil velké množství cigaret a brzy začal pít alkohol. Jako dospívající také trýznil neuvěřitelným způsobem zvířata, například kastroval býky rozřezanou žárovkou a nad orgány následně onanoval. 

Znásilnění se dopustil už v šestnácti letech. Několikrát skončil ve vězení. Jenže jeho nejnechutnější zločin měl teprve přijít. Svitek se oženil s Máriou, která měla v době svatby dceru z předchozího vztahu. Manželům se později narodila další holčička a nedlouho poté byla Mária znovu těhotná. Otec rodinu údajně bil, k čemuž se ale nikdy nepřiznal. 

Zneužil i těla holčiček

Osudný den se psychopat opil se svým kolegou a když dorazil domů, zjistil, že jeho manželka a dcery jsou v letní přístavbě. Mária ho ovšem nechtěla pustit dovnitř. To Svitka rozčílilo takovým způsobem, že si došel pro sekeru a prosekal se dovnitř. Když ho i pak partnerka ignorovala, zasadil jí zbraní 16 ran. Poté zavraždil i malé holčičky. 

To však nebylo všechno. Tělo mrtvé manželky pak rozřezal, vytáhl jí z těla některé vnitřnosti a vyřízl jí z těla nenarozené dítě. Pohled na krev ho prý vzrušil a tak u celého nechutného činu masturboval. Nakonec se rozhodl, že těla holčiček odnese do lesa, ale pak ho napadlo zneužít i jejich mrtvolky.

Následně chtěl Svitek spáchat sebevraždu, ale nepodařilo se mu to. Policii se přiznal. Znalci u Svitka diagnostikovali agresivitu, psychopatickou osobnost s úchylkami, nicméně byl shledán příčetným a tedy trestně odpovědným za své činy. Nakonec dostal trest smrti a stal se posledním popraveným v Československu.

Tomuto odpornému zločinu a jeho nechutným detailům se věnuje nejnovější epizoda Insta Crime Podcastu, který si pro vás připravil Insta Crime Blog a Blesk.cz. Pořadem vás opět provede Tereza a Petra a prozradí vám, co vše šílený Svitek své rodině provedl i mnoho dalších podrobností.

Video  Insta Crime Podcast: Psychopat Svitek bestiálním způsobem zavraždil ženu a děti  - Tereza Prošková, Petra Macháčková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání